کارگردان مستند سینمایی «غیرمسکونی» در گفتگو با روزنامه صبا:
سینمای مستند ما سینمای فقیری است
مسعود زارعیان معتقد است که؛ متأسفانه سینمای مستند در ایران سینمای فقیری است.
مسعود زارعیان، کارگردان، پژوهشگر و تدوینگر سینما، متولد ۱۳۶۳ در مشهد و دانش آموخته دانشکده صدا و سیما در گرایش مستندسازی است. وی فعالیت خود در عرصه مستندسازی را از سال ۱۳۸۶ آغاز کرده و تاکنون فیلم های مستندی مانند «خسوف، پروانگی، مرهم، علی ممد، ایمان، چی بپوشم و حاج آقا» را ساخته است. وی مدرس دوره فیلمسازی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، جهاد دانشگاهی مشهد و دفتر انجمن سینمای جوانان ایران در مشهد بوده است. به بهانه حضور مستند سینمایی غیرمسکونی در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر، خبرنگار روزنامه صبا با این کارگردان به گفت و گو نشسته است.
ایده اولیه اثر از کجا و چگونه شکل گرفت؟
سال ها است که در حاشیه شهر فعال هستم و دوست داشتم کار مؤثری برای صنف روحانیت انجام دهم. با موقعیتی مواجه شدم که در آن یک روحانی در حاشه شهر مشغول فعالیت بود. درواقع دو دغدغه اساسی من به هم رسیدند و به دلیل اینکه موقعیت خاصی هم آنجا حاکم بود، تصمیم گرفتم که برای ساخت این اثر اقدام کنم.
ماجرای این مستند درباره چیست؟
روایت یک روحانی جوان است که در حاشیه شهر مشغول فعالیت های مختلفی است. تلاش می کند برای خانم های آن منطقه اشتغال زایی کند و برای کودکان شان یک زمین فوتبال تهیه کند. در خلال این فعالیت ها دچار یک بحران شخصی و خانوادگی می شود. اثر درواقع فیلم همین امروز و همین امسال است. فیلمی است که تلاش می کند یک نگاه عادلانه و واقعی از صنف روحانیت داشته باشد و یک پنجره بدون قضاوت به سمت روحانیت باز بکند.
چه مدت زمانی صرف تحقیق و پژوهش این اثر شده است؟
حدود شش ماه درگیر تحقیق و پژوهش بودیم. اما در خلال فیلمبرداری هم این پژوهش ها کامل می شدند.
ساخت اثر به طور کلی چقدر زمان برده است؟
درکل حدود دو سال طول کشید.
اثر شما در چه شهر و مناطقی فیلمبرداری شده است؟
تمام ماجرا در حاشیه شهر مشهد مقدس است.
برای فیلمبرداری از چه دوربینی استفاده کردید و دلیل انتخاب تان چه بود؟
از سونی آلفا۳ استفاده کردیم. موقعیت هایی که با آن مواجه بودیم روز و شب بود. بعضی از سکانس ها را باید در تاریکی مطلق می گرفتیم و طبیعتاً باید دوربینی را انتخاب می کردیم که قابلیت فیلمبرداری در این شرایط را داشته باشد.
اثر شما در کدام نوع مستند دسته بندی می شود؟
از حیث ایده، شخصیت درگیر کننده است. و در انواع مستند در دسته مستند های مشاهده گر قرار می گیرد.
بودجه اثر چقدر بوده و از چه منابعی تأمین شده است؟
متأسفانه سینمای مستند در ایران سینمای فقیری است. ما حدود چهارصد میلیون تومان در موجوع هزینه کرده ایم. از آن جایی که به تنهایی نمی توانستم از پس هزینه ها بربیایم از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی کمک خواستم و خداروشکر پشت کار آمدند و از اثر حمایت کردند.
فکر می کنید اثر شما چه اندازه و چه شانس هایی داشته باشد؟
غیرمسکونی در جشنواره تخصصی سینما حقیقت، مهم ترین جایزه که جایزه بهترین کارگردانی است را گرفته است. طبیعتاً خوش بین هستیم که در این جشنواره هم دیده شود.
مصطفی کزازی
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است