روزنامه صبا

روزنامه صبا

امیرمحمد صمصامی در گفتگو با صبا:

همچون مادری مهربان، دانا و فرهیخته بودند


ایشان گرچه استاد من بودند ولی برای من همچون مادری مهربان، دانا و فرهیخته بودند و بسیار متاسف و متاثر هستم که ایشان را از دست دادیم.

ژاله علو، هنرمند باسابقه تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون درگذشت. این خبری بود که روز گذشته در رسانه‌ها منتشر و اهالی فرهنگ و هنر از شنیدن چنین خبری بهت زده و متاثر شدند. خبر اندوهناک بود. او هنرمندی بود که نه تنها همکارانش بلکه مخاطبان سینما، تلویزیون و رادیو از صدای گرم و بازی‌های او خاطرات شیرینی به یاد دارند. چه کسی ماندگارترین اثر او «خاله لیلا» در سریال ماندگار «روزی روزگاری» را فراموش می‌کند. آیا می‌توان صدای دلنشین و آرام‌بخش او را در داستان‌های شب رادیو فراموش کرد؟ داستان شب، با صدای او شنیدنی بود و حالا این صدای ماندگار خاموش شده و فقط در آرشیو خاطره‌ها به یادگار خواهد ماند. به محض انتشار این خبر، خبرنگار صبا اقدام به تماس با همکاران ایشان کرد تا صحبت‌های یاران دیرین و شاگردان این بانوی هنرمند که افتخار در کنار او بودن را لمس کرده‌اند، درباره شخصیت و تاثیر گذاری‌اش در هنر به خصوص دوبله ایران بشنود. اما ظاهرا توان صحبت از آن‌ها گرفته شده و در شوک از دست دادن یکی از پر افتخارترین بانوان هنرمند ایران‌مان سکوت معناداری می‌کنند. اردشیر منظم از دوبلورهای با سابقه در حال رانندگی است و به محض شنیدن خبر صدای راهنمای ماشینش را می‌شنویم که به کنار خیابان می‌رود و به غیر از سکوت صدایی از آن طرف خط شنیده نمی‌شود. تلفن فریبا کوثری که در سریال «مختارنامه» با بانو علو، همبازی بوده زنگ می‌خورد. او عضو هیات مدیره خانه سینماست و در راه خانه سینما بود. گویی بلافاصله پس از انتشار خبر، هیات مدیره جلسه فوق‌العاده تشکیل داده است. می‌دانیم که در این لحظات صحبت کردن درباره ژاله علو سخت است اما با این کلمات و سخنان قصد داریم ادای دینی کنیم به بانو علو که با بازی‌ها و صدای گرمش برای نوجوانی و جوانی و حتی بزرگسالی‌مان خاطره سازی کرد. در ادامه امیرمحمد صمصامی، دوبلور، گوینده و مدیر دوبلاژ درباره ژاله علو  به صبا گفته‌‌اند.

امیرمحمد صمصامی دوبلور، گوینده و مدیر دوبلاژ با ابراز تاسف از فوت خانم ژاله علو گفت: ایشان گرچه استاد من بودند ولی برای من همچون مادری مهربان، دانا و فرهیخته بودند و بسیار متاسف و متاثر هستم که ایشان را از دست دادیم، اما یاد و خاطره ایشان تا همیشه ایام در همه لحظات جاری خواهد بود.

وی افزود: هر لحظه همنشینی و همکاری با خانم ژاله علو همچون ورق زدن ادبیات ایران بود چون بین صحبت‌هایشان همیشه ردی از بزرگانی همچون مولانا، سعدی، حافظ، شمس و… دیده می‌شد، وجود ایشان آمیخته به شعر و نثر بود و گنجینه‌ای برای هنر ایران بودند.

صمصامی خاطرنشان کرد: من از سال ۱۳۶۷ افتخار آشنایی با ایشان را داشتم و اولین بار در سریال انیمیشن «مارکوپلو» و بعد در سریال «سال‌های دور از خانه» با ایشان همکار بودم که این همکاری تا به امروز ادامه داشت.

وی تصریح کرد: هر زمان که برای احوال پرسی با ایشان تماس می‌گرفتم با روی خوش ساعتی با هم صحبت می‌کردیم و چون در سریال «سال‌های دوراز خانه» دوبلور نقش تاکشی بودم به من می گفتند: تاکشی من. روحشان شاد و یادشان گرامی.

 

ژاله علو سال ۱۳۰۶ در محله سنگلج و در خانواده‌ای زاده شد که فرهنگ برایشان اهمیت داشت. پدرش گرچه ارتشی بود ولی ذوق هنری داشت و علاقه‌مند بود دخترش با ادبیات کشور آشنا شود به همین دلیل از هفت سالگی با شروع مدرسه کتاب حافظ، سعدی و شاهنامه برایش می‌خوانده و او را تشویق می‌کرد تا با اشعار بزرگان کشور آشنا شود. او از دانشسرای مقدماتی مستقیما وارد رادیو شد و اعلام برنامه می‌کرد و از سال ۲۷ به طور جدی‌تری کار خود را در رادیو ادامه داد. اولین نمایش رادیویی‌اش با پرویز خطیبی بود و بعد از آن با مهدی قاسمی، نصرت‌الله محتشم، عزیزالله حاتمی هم همکاری کرد. در همکاری با محتشم برنامه «داستان شب» را پایه‌ریزی کردند. علو از اولین داستان شب با محتشم کار کرد و پای ثابت نمایش رادیویی شد. با وجود برنامه‌هایی مانند «داستان شب» و نمایش‌های رادیویی، کار رادیو رونق گرفت و او نیز این فضای گرم را خانه خود دید و در کارهای رادیویی پرشماری حضور پیدا کرد. وی در طول سال‌های فعالیت خود در مجموعه‌های تلویزیونی گوناگونی به ایفای نقش پرداخت و بازی در مجموعه «روزی روزگاری» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» در ذهن تماشاگران ماندگار است. «ماری مادلن»، «در سایه حرم»، «سوگلی حرمسرا»، «دزد ناشی»، «سرباز فداکار»، «شاه صفی»، «در زوایای حرم»، «جاسوسه»، «شعله»، «لبخند مرموز»، «آغا محمد خان قاجار»، «تو مال منی»، «تلافی»، «قهرمان»، «میهمانان سمج»، «توپاز»، «رقص زمین (فقط صدا)» و… از جمله نمایش‌هایی است که علو در آن ایفای نقش کرده است. او در فیلم‌های مختلفی از جمله «روز واقعه»، «پری» و همچنین سریال‌هایی چون «امیرکبیر»، «شیخ بهایی»، «گرگ ها» و … حضور داشته است.

مجموعه رسانه‌ای صبا، درگذشت این هنرمند پیشکسوت را به خانواده ژاله علو و جامعه هنری ایران تسلیت می‌گوید.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است