محمدمهدی قاهری در گفتگو با صبا:
مخاطب حرفهای سینما به این آثار توجه میکند
مخاطب فیلمهای هنر و تجربه، مخاطب حرفهای است که دوست دارد فیلمسازی را دنبال کند و از دید اندیشمندانه یک فیلم را ببیند. سیاستگذاران باید اتفاقاتی را رقم بزنند که این آثار مخاطب خاص خود را جذب کنند.
مریم عظیمی– فیلم «جنایت زمان» به کارگردانی و تهیهکنندگی عرفان طباطبایی که اکران آن از چهارشنبه سوم بهمن ماه و بلافاصله پس از رونمایی آغاز شده است در ژانر جنایی معمای ساخته شده و بازیگرانی مانند افشین سنگچاپ، فرهاد بشارتی، بهنوش بختیاری، فرزاد حاتمیان و… نقشهای اصلی آن را بر عهده دارند. فیلم سینمایی «جنایت زمان» روایت قتل دو مرد است که توسط یک زن اتفاق افتاده و مادر یکی از مقتولین به قتل همسرش توسط آن زن مشکوک است و بر همین اساس وکیلی استخدام میکند تا پیش از صادر شدن رای قطعی دادگاه این پرونده را گره گشایی کند. در ادامه گپوگفت خبرنگار صبا با مشاور کارگردان این فیلم را میخوانید.
چگونه به این پروژه پیوستید؟
هرچند که من پیش از این هم با ایشان و تیمشان همکاری کرده بودم و کرونا باعث شده بود که این همکاری به آن شکل موثر ادامه پیدا نکند و وقفه ای ایجاد شود، اما حضور من در این پروژه طی یک اتفاق بود. پس از این وقفه بخاطر چالشهایی که آقای طباطبایی و تیمشان درگیرش شده بودند برای مشاوره این اثر به من و چند تن دیگر از دوستان حرفهای در این زمینه پیشنهاد دادند و از آنجایی که رشته دانشگاهی من نیز کارشناسی کارگردانی سینما است و از سال ۸۲ فیلم های کوتاه، نیمه بلند و مستند میسازم پذیرفتم و تا جایی که میتوانستم کمک کردم که این کار را با کیفیت جمع کنیم در واقع من از میانه راه به این تیم اضافه شدم، در آن زمان یک پارت از کار را فیلمبرداری کرده بودند و من در پارت دوم به گروه پیوستم و توانستم در حدود ۵۰ درصد باقیمانده از کار ساخت فیلم گروه را همراهی کنم.
مخاطب فیلمهای گروه هنر و تجربه و این دست از آثار چه کسانی هستند؟
فکر میکنم این مخاطب حرفهای است که بیشتر مخاطب این گونه از آثار است. یعنی مخاطبی که دوست دارد فیلمسازی را دنبال کند و دوست دارد از دید اندیشمندانه یک فیلم را دنبال کند. علاقهمندانی که دوست دارند رصد کنند و ببینند که یک فیلم هنر و تجربه خوب ساخته شده و بروند و ببینند. به نظرم سیاستگذاران باید اتفاقاتی را رقم بزنند که این دست آثار بتوانند مخاطب خاص خود را جذب کنند و فکر میکنم که چه در ایران و چه در جهان افراد زیادی مخاطبین این دست از آثار هستند و چقدر خوب خواهد بود که سیاستگذاران ما بتوانند با ساز و کارهای مختلف این مخاطبان را به سینما بکشانند. ما امروز میدانیم که راندمان مخاطب سینمایی هنر و تجربه و نظیرش بسیار پایین است و فروش آنچنانی هم ندارد اما در رونمایی همین اثر هم دیدیم که مخاطب بسیار زیادی که اکثراً هم دعوت شده نبودند حضور پیدا کردند و با اینکه دیگر جایی برای نشستن نبود تا انتها و به صورت ایستاده این فیلم را که یک ساعت و چهل دقیقه زمان میبرد دنبال کردند به همین علت این خیلی خوشحال کننده بود که تقریباً دو برابر ظرفیت سالن مخاطب حضور داشت.
سخن پایانی
از مخاطبین و عزیزان هنردوست و کسانی که مرا میشناسند و میدانند که سالهاست در این عرصه مشغول به فعالیت هستم خواهش میکنم که این دست از فیلمهای گروه هنر و تجربه، مستقل، فیلمهای کوتاه و… را در سبد فرهنگی خانوار خود بگذارند، بیایند، ببینند و حمایت کنند و از مسئولین هم تقاضا دارم که یک نگاه ویژه به آثاری که ساخته میشود داشته باشند به خصوص در شرایطی که در فضای مجازی به راحتی میتوان محتوای بیارزش را به نمایش گذاشت جوان سینماگری که میخواهد فیلم بسازد و دغدغهمند است مورد حمایت قرار نمیگیرد. امیدوارم بخشی از بودجههایی که برای مقابله با تهاجم فرهنگی در فضای مجازی در نظر گرفته میشود هزینه هنر و تجربه و آثاری از این دست کنند تا منطبق بر سیاستهای درست این جوانان مستعد فیلم بسازند و حمایت شوند.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است