روزنامه صبا

روزنامه صبا

صحرا اسداللهی در گفتگو با صبا:

روایتی را تصویر کردم که سال‌ها در ذهنم نقش بسته بود


فیلمنامه را مشترک با یکی از دوستانم نوشتیم. ایده اصلی از خودم بود و سال‌ها در ذهنم روایت می‌شد، به‌گونه‌ای که انگار زنی سرگردان به همراه کودکی در ذهنم تصویرسازی می‌شد.

معصومه دهقان – ساخت فیلم کوتاه یک مسیر امتحان پس داده و کامل برای ورود به دنیای فیلمسازی است و در میان راه‌های موجود، بهترین گزینه به شمار می‌رود. خلاقانه‌ترین اتفاق‌ها در سینمای کوتاه رخ می‌دهد و در سال‌های گذشته این گونه سینمایی موفق‌تر از سینمای بلند در کشور عمل کرده است. فیلم کوتاه در جشنواره فیلم فجر نیز مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرده است. از سال‌های آغازین که بزرگانی مثل کیانوش عیاری و مرحوم کیومرث پوراحمد در این بخش فیلم داشتند تا همین امروز که تقریبا همه اهالی سینما معتقد هستند «فیلم کوتاه بهترین مسیر ورود به سینمای بلند است». حضور فیلم کوتاه داستانی در جشنواره فیلم فجر نه تنها نشانه‌ای از تنوع و غنای سینمای ایران است، بلکه فرصتی برای بیان خلاقیت و نوآوری سینماگران جوان فراهم می‌آورد. روزنامه صبا نیز با مهم دانستن این حوزه که می‌تواند در رشد و نمو سینمای بلند جریان ساز باشد در ادامه گفت‌وگوهای خود با کارگردانانی که فیلم‌هایشان در جشنواره ۴۳ فیلم فجر به نمایش در آمدند به سراغ چهار کارگردان دیگر از لیست ۴۴ فیلم کوتاه راه یافته به این جشنواره ملی رفته است. در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار روزنامه صبا با صحرا اسداللهی، کارگردان فیلم کوتاه «تاری» را می‌خوانید.

«تاری» سومین فیلم کوتاه داستانی صحرا اسدالهی است. البته او موفق به ساخت سه مستند بلند نیز شده است. ناگفته نماند که ایشان در حرفه بازیگری نیز در آثار بسیاری ایفای نقش کرده است. اسدالهی درباره فرایند ساخت فیلم به صبا گفت.

 

بیشتر دغدغه بازیگری دارید یا کارگردانی؟
علاقه و هدف اصلی‌ام بازیگری است، اما امروزه آنقدر انتخاب شدن سخت است که ترجیح می‌دهم برخی کارها را خودم انجام دهم تا در این عرصه فعال باشم. البته که فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی سینما نیز هستم.

 ایده ساخت فیلم «تاری» از کجا سرچشمه گرفت؟
فیلمنامه را مشترک با یکی از دوستانم نوشتیم. ایده اصلی از خودم بود و سال‌ها در ذهنم روایت می‌شد، به‌گونه‌ای که انگار زنی سرگردان به همراه کودکی در ذهنم تصویرسازی می‌شد. به همین‌خاطر هر لحظه احساس می‌کردم که باید برای این تصویر دست به کار شوم و برایش فیلمنامه‌ای خلق کنم. تا اینکه طرح اصلی فیلمنامه برایم تداعی شد و آن را به نگارش درآوردیم. این نگارش و بازنویسی حدود یک ماه و نیم زمان برد.

 زمان تولید فیلم با چالشی روبرو نبودید؟
در واقع بازیگر نقش اصلی فیلم یک دختربچه یک‌ساله بود و کار با او به شدت سخت و پرچالش بود. از طرفی پروسه یافتن این کودک بسیار دشوار بود، به‌دلیل اینکه باید چهره و فیزیک متناسب با کاراکتر را داشته باشد و از طرف دیگر با توجه به اینکه یک کودک یک‌ساله بود، مراحل ضبط فیلمبرداری به شدت سخت بود. با چالش‌های دیگری نیز روبرو بودیم، اما خوشبختانه عوامل همدل در کار وجود داشتند که باعث شد پروسه لذت‌بخشی را کنار هم به اتمام برسانیم.

 از جذابیت‌های ساخت این فیلم بگویید.
هر اثری که نوشتم یا ساختم، معمولاً کودکان به وضوح در آن حضور دارند. در این فیلم نیز یک کودک حضور دارد. معمولاً در تمام زندگی‌ام، کودکان و جهان آن‌ها در اولویت هستند، چرا که معتقدم زیست هر فرد از کودکی آن شروع می‌شود و در بزرگسالی آن‌ها نیز تأثیرگذار است.

 برنامه‌ای برای پخش بین‌المللی فیلم دارید؟
بله، پخش بین‌المللی فیلم «تاری» آغاز شده و اکنون نیز در جشنواره لهستان و… به عنوان بهترین کارگردانی انتخاب شده است.

جشنواره‌های داخلی چطور؟
فیلم «تاری» اولین بار در جشنواره فیلم کوتاه تهران پذیرفته شد و جشنواره فجر نیز دومین حضور ما در جشنواره‌های داخلی بود. بنابراین از حضورمان در هر دو جشنواره بسیار خوشحالم، چراکه فیلم «تاری» اولین فیلم من است که در جشنواره فجر حضور دارد.

 بازخورد تاکنون چطور بوده؟
خدا را شکر در جشنواره فیلم کوتاه تهران بازخوردهای خوبی دریافت کردم و البته در این میان در خصوص زمان کوتاه فیلم نیز بازخوردهای منفی دریافت کردم. اگر چه راهیابی به این جشنواره برایم مهمتر بوده است.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است