روزنامه صبا

روزنامه صبا

علیرضا مسعودی در گفتگو با صبا:

بهترین زمان پخش مجموعه، ماه مبارک رمضان بود


با توجه به اينکه قصه در مورد جواني است که در ماه رمضان، براي انجام کاري به ايران مي‌آيد، يک همخواني زماني در سريال با ماه رمضان وجود دارد. در نتيجه بهترين زمان پخش مجموعه، ماه مبارک رمضان بود.

ندا حسنی – مجموعه تلویزیونی «بدل» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا مسعودی و تهیه‌کنندگی رضا نصیری‌شهرضایی، عنوان مجموعه‌ای است که با زبان طنز زندگی خانواده‌ای که نسل به نسل به شغل عطاری مشغول هستند را روایت می‌کند. این خانواده عطار با تغییرات و تحولات شیوه زندگی مردم در روزگار کنونی دچار چالش می‌شوند و لحظات شادی را برای بیننده رقم می‌زنند. پخش این مجموعه در ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ از شبکه ۳ آغاز شد، اما با شهادت رئیس جمهور وقت ایران سیدابراهیم رئیسی پس از پخش ۳ قسمت از جدول پخش این شبکه کنار گذاشته شد و حالا پس از گذشت چندین ماه بالاخره از ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ این مجموعه تلویزیونی دوباره در کنداکتور نوروزی پخش شبکه ۳ قرار گرفت. بازیگرانی چون شهرام قائدی، بهمن جولائی، مجید حسن‌زاده، پریسا مقتدی، داریوش سلیمی، اشکان اشتیاق، محمد اسلامی، هادی عامل هاشمی، یدالله شادمانی، گیتی معینی و ساعد هدایتی در آن نقش آفرینی می‌کنند. خبرنگار صبا با کارگردان این مجموعه به گفت‌وگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید.

 

چرا بعد از پخش چند قسمت از سریال و توقف آن، پخش آن ادامه پیدا نکرد؟ آیا توقف پخش سریال به استقبال از آن لطمه نزد؟  

بعد از اینکه قسمت یک و دوی سریال پخش شد، در زمان سانحه هواپیمای رئیس جمهور، پخش مجموعه متوقف گردید و پس از اتمام عزای عمومی، قسمت سوم پخش شد. اما همزمانی با پخش مسابقات فوتبال جام ملت‌های اروپا، روتین بودن پخش مجموعه را دچار اشکال می‌کرد و از آنجایی که قرار بود در آن شب‌های فوتبالی، «بدل» پخش نشود، در نتیجه مدیران سیما فیلم و شبکه سه تصمیم گرفتند، سریال را در فرصت مناسب‌تری پخش کنند تا مخاطب بتواند در ساعت معینی سریال را دنبال کند. با توجه به اینکه فقط سه قسمت از مجموعه روی آنتن رفته بود، ادامه پخش آن به طور نامنظم، لطمه بیشتری به دیده شدن سریال می‌زد و چه بسا متوقف شدن آن و پخش کنونی آن برای مجموعه بهتر شد.

تقارن ماه رمضان با ایام نوروز در دیده شدن سریال‌های تلویزیونی تا چه اندازه موثر است؟

ضمن تشکر ویژه از ریاست صدا و سیما، مدیران شبکه سه سیما و همه افرادی که برای پخش این مجموعه یاری رساندند؛ با توجه به اینکه قصه کار در مورد جوانی است که در ماه مبارک رمضان، برای انجام کاری به ایران می‌آید، یک همخوانی زمانی در سریال با ماه مبارک رمضان وجود دارد. ضمن اینکه خانواده‌ها در ساعات افطار می‌توانند دور هم مجموعه‌های تلویزیونی را دنبال کنند؛ در نتیجه بهترین زمان پخش مجموعه، ایام ماه مبارک رمضان بود که محقق شد.

بر اساس شنیده‌ها به جز نویسندگی وکارگردانی ظاهرا در این مجموعه به عنوان بازیگر هم حضور دارید. اما در این چند قسمتی که تا به حال پخش شده نبودید. درباره کاراکتری که نقش آن را ایفا می‌کنید بگویید.

بله ضمن این که کارگردانی و نویسندگی کار برعهده خودم بوده در بخش‌هایی از مجموعه نیز بازی کرده‌ام. در مجموعه کاراکتری به نام عیوض وجود دارد که از قسمت ۱۳ و ۱۴ قصه، وارد فضای داستان می‌شود و خودم در نقش آن کاراکتر بازی می‌کنم. بقیه‌اش بماند تا پخش آن قسمت‌ها.

تولید این مجموعه چه طور پیش رفت؟

فیلمبرداری کار ۴ ماه و نیم طول کشید که ۲۰ روز آن در مشهد و بقیه آن در محله ده ونک تهران و برخی لوکیشن‌های مختلف، انجام شد. چند روز از زمان فیلمبرداری نیز، به صحنه‌های جاده‌ای اختصاص داشت که به لطف خدا، ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ فیلمبرداری کار به اتمام رسید. بقیه موارد فنی مثل صداگذاری و تدوین هم تا قبل از آغاز اولین پخش پایان یافت.

استقبال مخاطبان را از این سریال چگونه دیدید؟

با توجه به اینکه مدل کارهای من طوری هست که از شخصیت‌های واقعی در سطح جامعه، استفاده می‌کنم؛ مثلا بقال کار من شبیه همان بقال محله بیننده است. در نتیجه مطمئن هستم که مردم چنین کارهایی را دوست دارند و با این کار ارتباط خوبی برقرار کرده‌اند.

این روزها به چه کاری مشغولید؟

در حال حاضر در سریالی به کارگردانی محمدصادق بکتاشیان که در ژانر کمدی است، بازی می‌کنم و تصمیم دارم طی یکی دو سال آینده یک سریال بلند در همین ژانر بنویسم. ضمن این که معمولا ورزش می‌کنم و ورزش بوکس را عاشقانه دوست دارم و سال‌هاست در این رشته فعالیت دارم. این روزها در کنار احسان روزبهانی عزیز در تهران تمرین می‌کنم و هر وقت مشهد می‌روم با علیرضا طوفانی که رفیق قدیمی‌ام است کار می‌کنم و همچنین در رشت هم با امین قاسمی‌پور تمرین می‌کنم. هرسه این بزرگوارانی که نام بردم از نامداران تیم ملی بوکس هستند.

با توجه به لطافت کار هنری که روحیه لطیف هنرمند را می‌طلبد چرا ورزش بوکس را انتخاب کردید؟

برخلاف تصور مردم که می‌بینند اغلب هنرمندان عرصه کمدی می‌خندند و می‌خندانند، مشکلات و دردهایی دارند که اگر روزی بخواهند آنها را به تصویر بکشند، مردم به حالشان زار زار، اشک خواهند ریخت. این درمورد خود من نیز صادق است و ورزشی مثل بوکس باعث تخلیه کردن غم‌ها و دردهایم می‌شود و این ورزش آرامش عجیبی به من می‌دهد، تا بتوانم با انرژی بهتری برای مردم کار بسازم.

از بازیگران انتخاب شده برای کارکترهای بدل بگویید.

من معمولا در موقع نوشتن نقش‌ها، به بازیگر آن نقش فکر می‌کنم؛ مثل نقش ممد آقا نانوا یا روحانی که به محمد اسلامی فکر می‌کردم. یا  در شاگردها که ماهان عبدی را در نظر داشتم. در این میان اما، شخصیت اصلی این مجموعه، عطار بود که طبق انتخاب خودم، توسط شهرام قائدی ایفا شد. او در این نقش بی نظیر بازی کرده چرا که شهرام، بازیگری است که هر نقشی را به راحتی مال خود می‌کند. او آن قدر به شخصیت نزدیک می‌شود و آن را برای مخاطب باور پذیر می‌کند که بیننده، دیگر شهرام قائدی را نمی‌بیند. مثلا در این کار او را در قالب کاراکتر یک عطار می‌بینید، چنان که گویی شغل اجدادی او عطاری بوده است. او در حال حاضر به جایگاه خوبی در بازیگری رسیده است و امیدوارم به جایگاه اصلی خود و به اوج برسد. چرا که حق او بیش از این‌ها است.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است