روزنامه صبا

روزنامه صبا

سید محمد حسینی در گفتگو با صبا:

فیلم مقاومت امتداد گسترش عدالت فرهنگی در حوزه سینما است


امیدواریم این همکاری که از جشنواره هجدهم مقاومت آغاز شده ادامه یابد تا سهمی در گسترش عدالت فرهنگی در حوزه سینما برای عموم اقشار جامعه ایفا کند.

نیره رضایی مطلق – مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با بیان اینکه هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت آغاز فصل جدیدی از حضور و حمایت از فیلم‌های دفاع مقدس است، گفت: جشنواره امسال توانست پایه‌گذار رویکرد تازه‌ای برای سینمای دفاع مقدس باشد. سیدمحمد حسینی دائمی شدن دبیرخانه جشنواره و تثبیت زمان برگزاری آن را گام مهمی در همیاری و همبستگی اهالی سینما با سینمای مقاومت دانست.

وی افزود: برای اولین بار انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در جشنواره بین المللی فیلم مقاومت فضایی را برای تعامل حداکثری و نزدیک تر کردن بلاواسطه سینماگران جوان و تولیدکنندگان مطرح سینمای ایران جهت تولید آثار سینمایی فراهم کرد و نتیجه آن گردهم آمدن فیلم‌سازان و اهالی سینمای ایران بود.

عضو شورای سیاست‌گذاری هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت تصریح کرد: با دعوت از ۲۰ سینماگر برجسته و تاثیرگذار در سینمای ایران، مجموعه‌ای از توانایی‌ها و امکانات مربوط به نهادها و مراکز سینمایی را گردهم آورده‌ایم تا اتفاق تازه‌ای را رقم بزنیم.

حسینی یکی از رسالت‌ها و وظایف این انجمن را کشف استعدادها و ظرفیت‌های بالقوه و نهفته در سراسر کشور دانست و گفت: جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت مهمترین بستر و محل مناسبی برای نزدیک‌تر کردن فضای تعاملی جهت تولیدات سینمایی نسل جدید به شیوه ارائه ایده و طرح شده‌ است.

وی با اشاره به اینکه، یکی از برنامه‌های جشنواره این بود که باید تولید و کارگاه را موقعیت‌مند کنیم، تصریح کرد: یادگیری فیلمساز در میدان عمل با حضور در شهرک سینمایی دفاع مقدس یکی از برنامه‌های ما در این راستا بود که به واسطه برگزاری این جشنواره برپا شد ضمن اینکه کارگاه‌هایی را هم  در کنار برگزاری جشنواره فیلم مقاومت برپا کردیم که از ساختار متنوعی برخوردار بودند.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تصریح کرد: یکی از کارگاه‌هایی که مورد استقبال قرار گرفت و آورده خوبی نیز برای فیلمنامه‌نویسان داشت برپایی کارگاه نقد و بررسی طرح ها و ایده های سینماگران بود که این شیوه ارائه ایده و طرح در سینمای جهان به نام pitching معرفی شده‌ است.

حسینی خاطرنشان کرد: بسیاری از شرکت‌های مطرح سینمایی در جهان از این روش برای خرید امتیاز طرح ها و ایده های سینماگرانی که چندان شناخته نیستند و امکان ارتباط با نهادها و شرکت‌های فیلمسازی را ندارند بهره می‌برند.

وی افزود: در این کارگاه چندین طرح  و ایده سینمایی با هدف تولید ارائه شد و کارشناسان و اساتید سینما به نقد و بررسی این ایده‌ها پرداختند و بدیهی است که این نوع ارائه سبب می‌شود شرکت‌های تولید فیلم  در صورت تطابق موضوعی و فنی این طرح ها، با معیارها و موازین خود مبادرت به خرید طرح و ساخت اثر کنند.

عضو شورای سیاست گذاری هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به سبد توزیعی مناسب در سینما اشاره کرد و گفت: حضور مهمانان خارجی در این جشنواره فرصتی برای سایر نهادها و سازمان‌هاست که از حضور آن‌ها نیز بهره‌مند شوند ازاین رو با همراهی حوزه‌هنری، سازمان اوج و فارابی امکان مراوده و حضور را برای این مهمانان در سایر سازمان‌‌ها فراهم کردیم.

حسینی همچنین به حضور آثار تولید شده به طور انحصاری برای جشنواره فیلم مقاومت اشاره کرد و گفت: بعضی از آثار، به‌ویژه از کشورهایی مانند هند، کشمیر و لبنان، به دلیل بستر اینترنتی جدید جشنواره و شرایط خاص هنرمندان این کشورها، به طور اختصاصی برای این جشنواره تولید شده‌اند.

وی در ادامه اظهار کرد: جشنواره در کنار تولیدات عظیم سینمایی و محلی برای معاشرت هرچه بیشتر سینمای مقاومت، می تواند بستری مناسب برای این امر باشد که این اتفاق به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و همکاری مجدانه دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و با کمک نهادهایی که در سینمای کشور نقش و سهمی داشتند رخ داد و امیدواریم این همکاری که از جشنواره هجدهم مقاومت آغاز شده ادامه یابد تا سهمی در گسترش عدالت فرهنگی در حوزه سینما برای عموم اقشار جامعه ایفا کند.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با ابراز خوشحالی از دیده شدن آثار سینمایی بنیاد فرهنگی روایت فتح گفت: فیلم های بنیاد در جشنواره فجر به خوبی دیده شد و نظرات و آرای مردمی زیادی بابت این دو فیلم «پیش مرگ» به کارگردانی علی غفاری و تهیه کنندگی آرش زینال خیری، با نگاه قهرمان‌محور و «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و تهیه کنندگی مهدی مددکار با نگاهی معمایی جنگی داشتیم. نظر مثبت منتقدین و هیات داوران و از همه مهم تر مردم برای ما، مایه مباهات بود و این روند در سال های آینده با تولیدات جدید انجمن نیز ادامه خواهد داشت.

حسینی فرایند تولید را در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس حاصل یک کار پژوهشی گسترده و طبق یک زمان بندی مدون با همکاری و مشارکت استان های کشور دانست و افزود: این مسیر آرام آرام محقق خواهد شد و سال‌هاست که با تعامل به نگاه‌های تازه رسیده‌ایم.

وی یادآور شد: جای جای تاریخ پرافتخار دفاع مقدس مردم ایران مشحون از داستان‌ها و نکاتی است که مغفول مانده و جادوی سینما می‌تواند به بیان این مهم کمک شایانی نماید.در واقع سینما بهترین ابزار برای بیان موضوعاتی است که برای نسل امروز جذابیت دارد و این روند حتما و با قوت بیشتری ادامه خواهد یافت.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس به تولید فیلم سینمایی زندگی شهید مجید بقایی در بنیاد فرهنگی روایت فتح اشاره کرد و گفت: فیلم سینمایی «قهرمان جندی شاپور» درباره زندگی دکتر بقایی است که به‌همراه شهید حسن باقری، در منطقه فکه، بر اثر برخورد گلوله خمپاره به شهادت رسید. این فیلم نگاهی ویژه به جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس دارد و سلامت را در بستر جنگ به تصویر می‌کشد و قصه امروز و نیاز امروز است.

حسینی در پایان بر این باور است که این دوره از جشنواره فیلم مقاومت با آثار متنوع و باکیفیت خود، یک مرحله جدید از رشد و شکوفایی سینمای مقاومت را رقم خواهد زد.

 

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها