روزنامه صبا

روزنامه صبا

حبیب والی‌نژاد در گفتگو با صبا:

نگاه هوشمندانه و عادلانه یک رسانه، پشتیبان هنر است


رسانه‌ها پشتیبان سینما هستند و نقد و نظر و ترسیم فضای سینمایی یک اثر ماحصل حضور رسانه‌ها در فضاهای مختلف هنر است که با نگاهی هوشمندانه و عادلانه به آینده روشن سینما کمک خواهند کرد.

سمیه خاتون/ نیره رضایی‌مطلق/ مریم عظیمی–  با توجه به اهمیت جایگاه هنرهای مختلف و طیف گسترده مخاطبان و تأثیرگذاران در این حوزه، فرهنگ و هنر ایران نیازمند رسانه‌های گوناگونی است تا بتواند با پوشش علایق و سلایق مختلف به تمامی نیازهای اهالی هنر پاسخی مثبت دهد در این میان نقش مهم و مؤثر رسانه‌های نوشتاری در این زمینه، جامعه هنری به مجموعه‌ای جامع و کامل از مطبوعات تخصصی نیازمند است. وجود مجلات فراوان که به مطبوعات زرد معروف هستند، اگر چه در پر کردن گیشه‌ها و جذب مخاطبان غیر حرفه‌ای نقش داشته و خواهد داشت لکن این نشریات نقش بسیار اندک و کمرنگی در تحقق رسالت رسانه‌ای در عرضه فرهنگ و هنر خواهند داشت.

مؤسسه فرهنگی هنری وصف صبا در سال ۱۳۸۰ تاسیس در تولید آثار هنری در سینما و تلویزیون اقدامات شایانی داشته است. لذا در ادامه این مسیر در سال ۱۳۹۲ اقدام به تاسیس و انتشار روزنامه «صبا» با مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نموده است. «صبا» می‌کوشد با نگاهی عمیق به حوزه فرهنگ و هنر با اهداف و جهت گیری‌های ذیل به فعالیت خود ادامه دهد: پیگیری مطالبات حضرت امام (ره) و رهبری معظم، ترویج و تبلیغ هنر دینی و ملی، ایجاد امید و آگاهی در بین اهالی هنر، سینما و تلویزیون، ترویج سیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی در حیطه هنر،  ارائه آموزشهای تخصصی در زمینه هنر و ارائه مقالات علمی – تخصصی با رویکرد آموزشی، ارائه و تولید وسیع و جامع اخبار هنری و سینمایی در تمام سطوح، پوشش خبری و انعکاس اخبار جامعه هنری، به ویژه اخبار سینمایی و تلویزیونی و همچنین نقد و بررسی تخصصی آثار هنری به ویژه آثار سینمایی و تلویزیونی بدون درج نقدهای عصبانی و به دور از هرگونه جهت گیری سیاسی و متعصبانه.

امروز سوم خرداد هم زمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، سالروز تاسیس روزنامه صبا نیز هست. لذا اهالی فرهنگ و هنر به مناسبت این روز یادی از مجموعه رسانه‌ای صبا کرده‌اند. نظرات آنان قوت قلبی برای همکاران این مجموعه رسانه‌ای است و امید آن که این تعامل بین رسانه و هنرمند پایدار و مانا باشد.

 

حبیب والی‌نژاد تهیه کننده سینما و مسئول دفتر مقاومت بنیاد فرهنگی روایت فتح با بیان اینکه همواره از حضور خبرنگاران در پشت صحنه فیلم‌‌هایش استقبال می‌کند گفت: سینما چند لایه برای تأمین اخبار خبرگزاری‌ها دارد. از مرحله ایده تا طرح و پیش تولید تا تولید و اکران مسیری طولانی با همیاری افراد شایسته و آگاه ترسیم می‌شود که لازمه پیشرفت، نقد و آگاهی بخشی آن برعهده مطبوعات و خبرگزاری‌هاست.

وی افزود: یکی از ابعاد سبک‌زندگی ما حضور رسانه و مصرف رسانه است. این‌که از چه رسانه‌ای در چه بخشی از ساعات روز، چه زمانی و چرا استفاده کنیم، مهم است. زمانی اهمیت این مسئله بیشتر می‌شود که این رسانه هدایت افکار افراد را هم برعهده بگیرد و تاثیرات آن بر سبک‌زندگی اجتماعی افراد در جامعه اثر مشخص باشد.

فیلم‌های سینمایی «ایستاده در غبار»، «لباس شخصی»، «خروج»، «احمد» و «آسمان غرب» بخشی از کارنامه حرفه‌ای والی‌نژاد را تشکیل می‌دهد. این تهیه‌کننده عنوان کرد: من خودم صحنه را دوست دارم و تمام تلاشم را می‌کنم که فضای سینمای ایران را به سمتی ببرم که با حتی یک اثر سینمایی حرفی موثر بر فرهنگ کشورم زده‌باشم.

والی‌نژاد تصریح کرد: این دیدگاه را در نزد خبرنگاران هم یافته‌ام و از اشتیاقشان برای تولید خبر آگاهم از این رو مسیر را همواره برای حضورشان در برنامه‌ها فراهم می‌کنم تا تلاش همکارانم را در تولید یک اثر به تصویر بکشند.

تهیه کننده مستند «آخرین روزهای زمستان» خاطرنشان کرد: پررنگ کردن افکار عمومی، حضور داشتن جمعی و اشتیاق جمعی برای تولید محتوا در مسائل مهم جامعه می‌تواند یک رسانه را در مرزهای موفقیت ماندگار کند.

وی رسانه‌ها را وجه پشتیبان سینما دانست و گفت: نقد و نظر و ترسیم فضای سینمایی یک اثر ماحصل حضور رسانه‌ها در فضاهای مختلف هنر است که با نگاهی هوشمندانه و عادلانه به آینده روشن سینما کمک خواهند کرد.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها