روزنامه صبا

روزنامه صبا

نادر فلاح در گفتگو با صبا:

صبا می‌تواند فرهنگ دیالوگ غیرمستقیم را ایجاد کند


من به عنوان هنرمند مشکلی را مطرح می کنم و صبا به عنوان رسانه می‌تواند از طرف دوم ماجرا به صورت بی‌طرفانه پرسشگری کند و اگر این کار را انجام بدهد یک فرهنگ دیالوگ غیر مستقیم شکل می‌گیرد.

سمیه خاتون/ نیره رضایی‌مطلق/ مریم عظیمی–  با توجه به اهمیت جایگاه هنرهای مختلف و طیف گسترده مخاطبان و تأثیرگذاران در این حوزه، فرهنگ و هنر ایران نیازمند رسانه‌های گوناگونی است تا بتواند با پوشش علایق و سلایق مختلف به تمامی نیازهای اهالی هنر پاسخی مثبت دهد در این میان نقش مهم و مؤثر رسانه‌های نوشتاری در این زمینه، جامعه هنری به مجموعه‌ای جامع و کامل از مطبوعات تخصصی نیازمند است. وجود مجلات فراوان که به مطبوعات زرد معروف هستند، اگر چه در پر کردن گیشه‌ها و جذب مخاطبان غیر حرفه‌ای نقش داشته و خواهد داشت لکن این نشریات نقش بسیار اندک و کمرنگی در تحقق رسالت رسانه‌ای در عرضه فرهنگ و هنر خواهند داشت.

مؤسسه فرهنگی هنری وصف صبا در سال ۱۳۸۰ تاسیس در تولید آثار هنری در سینما و تلویزیون اقدامات شایانی داشته است. لذا در ادامه این مسیر در سال ۱۳۹۲ اقدام به تاسیس و انتشار روزنامه «صبا» با مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نموده است. «صبا» می‌کوشد با نگاهی عمیق به حوزه فرهنگ و هنر با اهداف و جهت گیری‌های ذیل به فعالیت خود ادامه دهد: پیگیری مطالبات حضرت امام (ره) و رهبری معظم، ترویج و تبلیغ هنر دینی و ملی، ایجاد امید و آگاهی در بین اهالی هنر، سینما و تلویزیون، ترویج سیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی در حیطه هنر،  ارائه آموزشهای تخصصی در زمینه هنر و ارائه مقالات علمی – تخصصی با رویکرد آموزشی، ارائه و تولید وسیع و جامع اخبار هنری و سینمایی در تمام سطوح، پوشش خبری و انعکاس اخبار جامعه هنری، به ویژه اخبار سینمایی و تلویزیونی و همچنین نقد و بررسی تخصصی آثار هنری به ویژه آثار سینمایی و تلویزیونی بدون درج نقدهای عصبانی و به دور از هرگونه جهت گیری سیاسی و متعصبانه.

امروز سوم خرداد هم زمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، سالروز تاسیس روزنامه صبا نیز هست. لذا اهالی فرهنگ و هنر به مناسبت این روز یادی از مجموعه رسانه‌ای صبا کرده‌اند. نظرات آنان قوت قلبی برای همکاران این مجموعه رسانه‌ای است و امید آن که این تعامل بین رسانه و هنرمند پایدار و مانا باشد.

 

نادر فلاح بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلوزیون در مورد نقش صبا به عنوان رسانه هنرمندان گفت: بر اساس آنچه که من دریافت کرده‌ام و پیگیری‌هایی که شما داشته‌اید به نظرم صبا تقریباً بیشتر از همه رسانه‌های دیگر پیگیر بوده و مصاحبه داشته و این نشان می‌دهد که به صورت خیلی تخصصی و جدی روی هنرمندان و حوزه فرهنگ و هنر کار و تلاش می‌کند و به نظر من در این زمینه موفق عمل کرده است.

وی در خصوص اهمیت نحوه ارتباط رسانه با هنرمندان گفت: همواره مسئله این است که هنرمندان یک سری درد دل و انتقاداتی از حوزه فرهنگ و هنر و مدیریت آن، همینطور مسائل معیشتی و اقتصادی دارند و به نظرم رسالت یک روزنامه این است که خیلی شفاف این مسائل را انتقال دهد و خودش را درگیر حذفیات نکند تا هنرمند نیز بداند که یک پایگاه خبری دارد که می‌تواند مسائل و مشکلاتش را با جامعه بیرون از هنر یعنی مردم، مخاطبان و مسئولین مطرح کند به نظرم اگر صبا در این زمینه هرچه بیشتر تلاش کند و هنرمندان بتوانند هرچه شفاف‌تر و راحت‌تر سخنشان را بگویند و مطمئن باشند که انتقاد و درد دلشان منتقل می‌شود موفق‌تر خواهید بود.

نادر فلاح تهیه کننده نمایش «ترس و نکبت رایش سوم» در رابطه با پرسشگری مستقیم روزنامه صبا از مسئولین در خصوص مسائل هنرمندان گفت: اگر این اتفاق بیفتد فرهنگ دیالوگ برقرار می‌شود. ممکن است من به عنوان هنرمند منتقد مدیری باشم که در تاریخی مدیریت تئاتر شهر را بر عهده داشته و حتی اجازه یک ملاقات را نداده مثلا در اینجا من به عنوان هنرمند به صورت یک طرفه مسئله و بحران خود را با سالن‌های تئاتری که می‌دانم بسیاری از افراد بدون اینکه در نوبت اجرا باشند می‌روند و با استفاده از روابط‌شان اجرا می‌گیرند، مطرح می‌کنم و بعد اینجا صبا به عنوان رسانه می‌تواند از طرف دوم ماجرا به صورت بی‌طرفانه پرسشگری کند و اگر این کار را انجام بدهد یک فرهنگ دیالوگ غیر مستقیم شکل می‌گیرد درست مثل یک میزگرد که صبا آن را مدیریت می‌کند و این دیالوگ دو طرفه سر یک مسئله و مشکل را داوری کرده، به نقد می‌کشد و به نظرم اگر اتفاق بیفتد ایده بسیار خوبی است. من از شما، مدیریت و همکاران محترمتان در روزنامه صبا که همیشه با من در تماس و پیگیر هستید متشکرم.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها