روزنامه صبا

روزنامه صبا

مهدي بهادران در گفتگو با صبا:

با کمال میل به خواسته میهمانان احترام می گذاشتیم


گاه مهمانان از ما مي‌خواستند که نکاتي را به گفته‌هايشان اضافه کنند يا مواردي را دوباره بيان کنند و گروه با کمال ميل، ضبط را دوباره تکرار مي‌کردند تا به خواسته ميهمانان احترام گذاشته شود.

ندا حسنی– اصالت را باید در نهاد افرادی جُست که سال‌ها تلاش کرده و به خود سختی داده‌اند تا ورای یک انسان معمولی با فعالیت‌های روزمره، قدم بردارند. شاید آن‌ها قدر لحظه‌های‌شان را بیشتر دانسته‌اند و هر آنچه در ایام تحصیل آموخته‌اند را در مدارکی با عناوین ثقیل، برای کسب کرسی مدیریت و ریاست قاب نکرده‌اند و از همه آموخته‌های‌شان برای اعتلای علم و پیشرفت جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنند، بهره جسته‌اند. افرادی که نه نام آن‌ها برسر زبان‌ها است، نه دیده می‌شوند و نه برایشان کف و دست و هورا می‌کشند. چه بسا اگر از دستشان برآید راه را برایشان  ناهموار و مسیر را برایشان طولانی‌تر هم کنند. با این همه، انسان‌های سخت کوش و تلاشگر تنها به هدف اعلای خود می‌اندیشند و گام‌های مستحکم‌شان را همواره رو به جلو بر می‌دارند؛ در این میان چند نفر دغدغه دیده شدن این افراد «اصیل» و با اراده را دارند تا بتوانند سرگذشت الهام بخش این افراد را برای نسل جدید بازگو کنند و واژه توانستن را برای این نسل، به باور برسانند و به قول خود الگو سازی کنند. «اصیل» را از اوایل اردیبهشت شبهای ابتدای هفته یعنی شنبه، یکشنبه و دوشنبه بعد ازساعت ۲۳ از شبکه دو سیما می بینیم. یک برنامه به معنای واقعی، گفت‌وگو محور ۳۵ دقیقه‌ای که به همت گروهی جوان و با انگیزه در فضایی به دور از زرق و برق‌های استودیویی در فضایی دوستانه و صمیمی ساخته شده است. صحبت‌های تهیه کننده این برنامه خواندنی است که از نظر می‌گذرانید.

 

چگونه از جیوگی سال ۹۴ به «اصیل» رسیدید؟

ورود به فضای علوم اجتماعی و جامعه شناسی دیدگاه خاصی به آدم می‌دهد تا سعی کند مردم  جامعه را بیشتر بشناسد و با آن‌ها در ارتباط و در تعامل باشد، از این رو همواره علاقه داشتم در محدوده خود تأثیر گذار باشم و به این نتیجه رسیدم که کار رسانه ای می تواند این اثر گذاری را داشته باشد. کار کردن در این حوزه برای من جذاب بود تا ذهنیات خود را به این وسیله به مخاطب منعکس کنم. همیشه افراد اثر گذار درجامعه و انتقال تجربیات آن‌ها برای من جذاب بود درنتیجه تصمیم گرفتم تجارب زندگی افرادی که مسیر خود را با سختی و پشت کار دنبال کرده‌اند را به اشتراک بگذارم. با همفکری که با حسن بینا به عنوان کارگردان و دوستان دیگر داشتم، تصمیم گرفتیم «اصیل» را با همه سختی‌هایی که داشت بسازیم و به پخش برسانیم.

باتوجه به سختگیری هایی که اینگونه افراد در مقابل دوربین و دیده شدن دارند، چگونه برای حضور در برنامه مجاب می‌شدند؟

مقاومت برخی میهمانان بیشتر به دلیل مأخوذ به حیا بودن، فروتنی و شکست نفسی آنان بود، برخی از دعوت شدگان به ظاهر شدن مقابل دوربین، خیلی تمایل نشان نمی‌دادند و نیاز به ایجاد یک آمادگی ذهنی، طی جلسات متعدد برای پذیرش حضور در برنامه داشتند. با توجه به اینکه بیشتر میهمانان و دعوت شدگان، چندان رسانه‌ای نبوده و خیلی با دوربین آشنا نبودند در نتیجه در برخی موارد در حین ضبط وقفه‌هایی پیش می‌آمد. گاه در فاصلۀ به وجود آمده، از ما می‌خواستند که نکاتی را به گفته‌هایشان اضافه کنند یا مواردی را دوباره بیان کنند – هرچند با این کار زمان ضبط طولانی و زمان بر می‌شد –  اما  گروه با کمال میل، ضبط را دوباره تکرار می‌کرد تا به خواسته میهمان احترام گذاشته و نظر او را تأمین کند. اما اگر بعد از رفتن از سر ضبط این در خواست صورت می‌گرفت، امکان تکرار ضبط یا افزایش زمان فیلمبرداری برای گروه مقدور نبود.

تا کنون چند قسمت از برنامه ضبط و پخش شده و قرار است کلا پخش چند قسمت دیگر را شاهد باشیم؟

این برنامه با حمایت بنیاد ملی نخبگان در ۱۶ قسمت ساخته شده که فیلمبرداری آن به اتمام رسیده است و در حال حاضر در اواسط پخش آن هستیم.

باز خوردهای «اصیل» فعلی که از شبکه دو سیما پخش می‌شود، به نسبت بازخوردهایی که دو سال قبل از «اصیل» شبکه پنج سیما گرفتید، چگونه بود؟

علاوه بر تجارب خاص میهمانان، بین‌المللی بودن اغلب آن‌ها، مورد توجه مخاطبان واقع شده است. با توجه به اینکه وایرال شدن در فضای مجازی کار آسانی نیست، اما فرم ساده و مینیمال برنامه موجب شده، هر مخاطبی با دیدن ابتدای برنامه تا پایان، آن را دنبال کند. ضمن اینکه در این برنامه، فرم در خدمت محتوا بوده در نتیجه برای بینندگانش به لحاظ محتوایی جذابیت داشته و مورد استقبال قرار گرفته است. در واقع از هر دو فصل، فید بک‌های خوبی گرفتیم و معمولا در دایرکت‌ها، از مخاطبان  پیام‌های شخصی درباره برنامه دریافت می‌کنیم اما در فصل جدید که از شبکه دو سیما پخش می‌شود، به دلیل سراسری بودن این شبکه، درصد مخاطب بیشتری نسبت به شبکه ۵ داریم.

 سبک و سیاق متفاوت اجرایی مجریان چقدردر جذب مخاطب تأثیر داشته است؟

با علم بر اینکه یک برنامه گفت‌وگو محور، به واسطه مجری آن برنامه شناخته می‌شود، اما استفاده از دو مجری با سبک و سیاق متفاوت در اجرا جزو ویژگی‌های این برنامه به حساب می‌آید. هرچند که نمی‌توان دو اجرا را در مقایسه با یکدیگر قرار داد لذا همین تفاوت‌ها توانسته در جذابیت هر یک از فصل‌های برنامه نقش داشته باشد. طوری که در صورت ادامه دار بودن فصل‌های دیگر برنامه، سعی خواهد شد این تنوع اجرایی با دعوت از سایر مجری‌ها حفظ شود.

آیا لزوم استفاده از میان برنامه‌ها را برای یکنواخت نبودن برنامه‌ای گفت‌وگو محور، موثر می‌دانید؟

با توجه به فراز و فرودهایی که در صحبت‌های میهمانان وجود دارد، خیلی نمی‌توان این گفت‌گوها را یکنواخت دانست. ضمن اینکه در حین گفت‌وگو از عکس‌هایی که میهمانان در اختیار ما گذاشتند و مرتبط با صحبت‌های آن‌ها است استفاده کرده‌ایم تا بیننده از اتفاقات عنوان شده در گفت‌وگو، تصویرسازی کند. البته با توجه به محدودیت زمانی میهمانان که  فرصت جمع آوری و ارسال فیل‌های آرشیوی را نداشتند، شاید وجود چنین تصاویری می‌توانست در جذابیت صحبت‌های میهمانان نقش پررنگ‌تری داشته باشد.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها