همراه با رادیوییها
صدای همدلی برای وطن
رادیو همواره صدای مردم، صدای حقیقت و صدای مقاومت بودهاست. شبکههای رادیویی از اولین لحظات در صف نخست ایستادند و همه تلاش خود را کردهاند تا مانند همیشه موجب همبستگی داخلی و مقابله با دشمن خارجی باشد.
نیره رضایی مطلق– رادیو همواره صدای مردم، صدای حقیقت و صدای مقاومت بودهاست. هنوز خاطره هشت سال جنگ تحمیلی و شبکه اختصاصی «رادیو جبهه» برای رساندن صدای رزمندگان و صدای نظام در برابر هجمههای تبلیغاتی فراموش نشدهاست. آنروزها گزارشگران عزیز رادیو در خطوط مقدم جبههها لحظه به لحظه حماسهها را ضبط میکردند و به سمع مردم میرساندند. رادیو جبهه اصلیترین یار و پناه مردم بود که خبرهای جبهه را بر امواجش به خانهها میرساند و اهالی رادیو در آن زمان، جزو فعالترینها بودند. آنها چه در استودیوها و چه میان رزمندگان، در جبهه رسانه برای خبررسانی تلاش میکردند. حالا رادیو جبهه جای خود را به دهها شبکه رادیویی داده، مهمترین عنصر اطلاعرسانی در این روزهای سخت که حملات رژیم صهیونیستی افکار عمومی را در برگرفته، به شمار میآید. شبکههای رادیویی از اولین لحظات با تعهد، تخصص و شور ملی در صف نخست ایستادند و همه تلاش خود را کردهاند تا در لحظههایی که تاریخ، آزمونی سخت را برای میهن رقم میزند مانند همیشه موجب التزام و همبستگی داخلی و مقابله با دشمن خارجی باشد. علی بخشیزاده معاون صدا رسانه ملی، با بیان اینکه رادیو در این ایام، وظیفهای دارد که فراتر از اطلاعرسانی صرف است. رادیو را ستون خیمه وحدت ملی دانست و از آن بهسان فانوسی در شبهای تردید که راه را روشن میکند، یاد کرد. وی تصریح کرد: رادیو، با دسترسی فراگیر، با مخاطبی که در دورترین نقاط کشور نیز به آن دل سپرده، همچنان مؤثرترین و مردمیترین رسانه کشور است. به گفته بخشیزاده امواج رادیو، صدای غیرت ملت است صدایی که بر مدار حقیقت میچرخد، و عزت ملی را شکل میدهد. معاون صدا وظیفه رادیو را تبیین حقیقت، ترسیم دقیق صحنه و مقابله با تصویرسازیهای وارونه دشمن دانست و تاکید کرده که برنامهسازان و اهالی رادیو بهعنوان خادمان رسانهای مردم، وظیفه خود را انجام میدهند. وی خاطرنشان کرده که مردم به رسانه اعتماد دارند وچشم امیدشان به صدایی است که از دل رادیو برمیخیزد. معاون صدا رادیوییها را سربازان جان بر کف این جهاد دانست و یادآوری کرد که رادیوییها با میکروفنهایی که سلاح روشنگریاند و با امواجی که سنگر آگاهیاند، ایستادهاند تا روایت حقیقی ملت ایران را فریاد کنند.
روایت لحظه به لحظه همدلی و پایداری
شبکههای مختلف رادیویی در یک ماموریت جمعی از صبح شنبه با تغییر جدول پخش آنتن زنده را به ویژه برنامههایی متکی بر اخبار موثق، اطلاعرسانی بهموقع، تزریق روحیه حماسی و آرامش بخشی به جامعه آغاز کرده، در اوج بحران، با تکیه بر تخصص، تعهد و باور انقلابی، روایتگر لحظه به لحظه وقایع شده، علاوه بر اخبار با مسئولان و کارشناسان گفتوگو کردند تا تحلیلهای موثقی از شرایط موجود به سمع شنوندگان برسانند. در این روزها رادیو ایران با برنامه «تا پای جان برای ایران»، رادیو جوان با برنامه زنده «به وقت همدلی»، رادیو اقتصاد با «برای وطن»، رادیو ورزش با برنامه «ایران قهرمان» با کارشناسان مسائل سیاسی و مسئولان گفتوگو میکنند. رادیو گفتوگو با شروع حمله رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان با همکاری شبکه خبر، تمام رویدادها را لحظه به لحظه پوشش داده، از زوایای سیاسی، اجتماعی و … به بررسی این موضوع میپردازد.
رادیو فرهنگ؛ با «رمز همدلی» از اهمیت همدلی مردم در این زمان یاد کرده با این ویژهبرنامه مخاطبان را از اوضاع پیش رو مطلع میکند. رادیو تهران نیز با برنامه «در سایه سرو»، رادیو سلامت با برنامه «ایران استوار»، رادیو ورزش با «ایران قهرمان» و رادیو معارف نیز با برنامه «انتقام سخت» با تمرکز بر موضوع حملات رژیم صهیونیستی به خاک عزیز کشورمان، ضمن پوشش لحظه به لحظه اطلاعات مربوط به حملات، فضای همدلی، اتحاد وحدت و آگاهی را در جامعه ترسیم کرده به گوش شنوندگان میرسانند.
سنگر شکستناپذیر رادیو
از شروع حملات موشکی و پهبادی رژیم صهیونیستی به خاک ایران همه اهالی رسانه ملی اعم از برنامهسازان و عوامل تولید که آنتن در گرو حضورشان است، در آمادهباش کامل بودند. در حالی که بخشی از برنامهسازی و تولید محتوا به خارج از سازمان منتقل شدهبود و اهالی صداوسیما عملیات رسانهای را از دور دنبال میکردند، بخشی از برنامه سازان سنگر را ترک نکردند تا ضمن آرامش بخشیدن به مخاطبان و تولید برنامههای روزانه، پیامرسان آخرین دستاوردهای عزیزانشان در عملیات وعده صادق ۳ و پیام استقامت و پیروزی برای مخاطبانشان باشند و با صلابت کلام و قدرت پیام، جبهه جنگ روانی را در هم بشکنند. با ورود به ساختمان پخش ۹ دی رادیو خبری از جنگ نیست. اینجا برنامهسازان طبق روال عادی در استودیوهای پخش زنده فعال هستند و تنها تغییری که در شیفتهای پخش دیده میشود جایگزینی برخی از برنامهها با ویژهبرنامههایی است که پیام همدلی و همراهی با مردم در این روزهای پرالتهاب جنگ و مقاومت را در دستور کار خود قرار دادهاند.
تا آخر ایستادهایم
در استودیوی پخش رادیو فرهنگ منصوره کردی مدیر گروه تاریخ و اندیشه ضمن قدردانی از تلاش همکارانش که علیرم دلنگرانی خانوادههایشان سنگر را ترک نکردند میگوید: روحیه همدلی و تلاش شبانهروزی برنامهسازان رادیو و اهالی رسانه در شرایط سختی که امکان حمله به سازمان صداوسیما وجود دارد ستودنی است.
وی تأکید میکند: با وجود اینکه میدانستیم احتمال حمله به سازمان صداوسیما وجود دارد، اما اهالی رسانه از گوینده تا تهیهکننده و صدابردار، برنامهها را قطع نکرده و شبانهروزی در سنگر رسانه، راویان حقیقت شدهاند.
به گفته این مدیر گروه رادیو در شرایط بحرانی، هم دسترسی آسانتری برای مردم دارد و هم برنامهسازی در آن به لحاظ فنی در شرایط سخت راحتتر است.
کردی خاطر نشان میکند: وقتی آسمان استودیوی شبکه خبر در غروب ۲۶ خرداد ماه آماج حمله دشمن قرار گرفت من در استودیوی رادیو فرهنگ بودم و برنامه «ایران من ایران همدل» با اجرای سید دانیال معنوی، روی آنتن بود. شنیدن این صدا برای همه ما اندوهناک بود چرا که باور نمیکردیم دشمن با خباثت به فضای خبری تجاوز کند اما دیدید و شنیدید که صدا خاموش نشد و پیام ملت از فرستندهها جاری ماند.
وی با اشاره به تهدیدات دشمن برای حمله به صداوسیما افزود: برنامه سازان جان بر کف رسانه سنگر را ترک نکردند و مقاوم و استوار پای صدای حقیقت ایستادند تا پیامرسان آخرین دستاوردهای عزیزانمان باشند و از سوی دیگر در برابر تفرقهافکنی و دروغپراکنی دشمن راه روشنگری را در پیش گیرند.
سید دانیال معنوی، گوینده رادیو فرهنگ که در زمان حمله رژیم صهیونی به ساختمان شیشهای صدا و سیما در حال اجرای برنامه «ایران من ایران همدل» در این شبکه رادیویی بود، ضمن محکومیت این حمله، بر لزوم حفظ آرامش و وحدت در جامعه تأکید کرد و رسالت رسانه را اطلاعرسانی و روایت حقیقت دانست.
وی با اشاره به شرایط، بر اهمیت ایستادگی و دفاع از وطن تا پای جان تأکید کرد و گفت: تلاش برای روایت حقیقت، وظیفه همه اهالی رسانه است. رژیم صهیونی دنبال خاموش کردن صدای حقیقت است؛ اما نمیداند اینجا ایران است با مردمی که عاشورایی میاندیشند. دشمن هرگز روایت صادق و بیپرده از حقیقت را برنمیتابد، به همین دلیل سعی در ضربه زدن به مراکز اطلاعرسانی را دارد.
صدای حقیقت و امید به زندگی هستیم
در استودیوی پخش رادیو ورزش محمدرضا خاکپور مدیر گروه تفریحات و ورزش همگانی حضور دارد. وی حمله رژیم صهیونیستی به کیان ایران عزیز را محکوم کرده میگوید: این اتفاق آوردگاهی و سنگ محکی بزرگ برای تمام میهندوستان است که در این عرصه غیرت و حمیت ملی خود را به صحنه بیاورند.
وی درخصوص حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان شیشهای صداوسیما میگوید: همیشه در حقوق بینالملل ترور و هدف قرار دادن افراد غیرنظامی بهشدت محکوم میشود و عملی غیرقانونی بهشمار میآید. حال در این میان حمله به ساختمان صدا و سیما چه جایگاهی خواهد داشت؟
به گفته این مدیر رادیویی ترور اصحاب رسانه صرفنظر از گرایش سیاسی یا فعالیت تخصصیشان نقض آشکار اصول انسانی و حقوقی است و ما اماده و مقاوم در این نقطه از استودیو ایستادهایم تا صدای حقیقت و امید به زندگی قطع نشود.
در همین زمان سراغ حسین پیرحیاتی، گوینده پیشکسوت رادیو ورزش میروم. او که در لحظه حمله به سازمان صداوسیما در استودیو پخش رادیو ورزش بود میگوید: لحظه سختی بود اما وقتی آرامش همکارانم را دیدم حس کردم که مردم الان صدای من را میشنوند و هر نوع ترس یا ناراختی در صدایم به آنها حس متفاوتی میدهد از این رو محکم صحبت کردم و در آن لحظه فقط دعا میکردم که همکارانم در سازمان سالم باشند.
وی میافزاید: ما سربازان صدا در خط مقدم هستیم. مردم باید بدانند صدا هرگز خاموش نمیشود و ما با اقتدار و جدیت بیشتر از قبل به فعالیت خود ادامه خواهیم داد.
پیرحیاتی با ابراز تاسف از شهادت جمعی از فرماندهان، دانشمندان هستهای، زنان و کودکان بیگناه گفت: این اقدام متجاوزانه اندوهی عمیق در دل ملت ایران ایجاد کرد اما مردم با اتحاد و هم قسم شدن مشت محکمی بر دهان رژیم غاصب زدند.
آرش اسدی کارشناس مجری و گزارشگر ویژه رادیو ورزش هم در ادامه این صحبتها میگوید: ما جانمان را برای ایرانمان میدهیم تا به زودی زود شاهد نابودی این رژیم منحوس باشیم.
وی تأکید میکند: رژیم صهیونیستی که نشان داده به هیج قاعده و قانون بینالمللی پایبند نیست، حتی به اصحاب رسانه و صداوسیما تهاجم وحشیانه انجام داده است اما قطعاً با همدلی و اتحاد همه مردم ایران زمین به زودی نسل این رژیم را برخواهیم چید.
اینجا سنگر ماست
در استودیو رادیو گفتوگو تا صحبت از غروب دوشنبه میشود همه نگاهها به سمت سید احمدرضا صدر مجری رادیو گفتوگو است که پس از حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان شیشهای صداوسیما، آنتن زنده را رها نکرد. رادیو گفتوگو در واکنش به جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، با ویژهبرنامه «طلوع حماسه» از ساعت ۶ صبح تا ۲۱ روی آنتن است. این برنامه با انعکاس اخبار و رویدادهای مهم کشور برای پاسخدادن به نیاز مخاطبان بهویژه خبرهای مثبت، آموزش سواد رسانهای، تلاش کرده با حضور اساتید رسانه و فضای مجازی توجه مردم را به تکنیکهای فریب دشمن و عدم توجه آنها به اخبار غیر موثق و فضای مجازی معطوف کند. در دومین روز از روی انتن رفتن این برنامه سید احمدرضا صدر در حال اجرای برنامه بود. وی با تأکید بر همدلی عوامل برنامه «طلوع حماسه» حین حمله رژیم صهیونی توضیح میدهد: موقع حمله رژیم صهیونیستی، من در حین اجرای برنامه «طلوع حماسه» رادیو گفتوگو بودم، در آن لحظات به مردم ایران خاطرنشان کردم که رسانه ملی و فرزندان ایران با اقتدار و ایستادگی، برنامهها و ماموریت خود را بدون وقفه ادامه میدهند و اجازه هیچگونه خدشهای به جبهه رسانهای کشور نمیدهند.
وی میافزاید: در آن زمان نه تنها هیچ ترسی در عوامل برنامه مستولی نشد که با صلابت برنامه ادامه پیدا کرد و نگذاشتیم صدای مردم ایران قطع شود. ما در سنگر رسانه برای تعهدی که به مردم برای رساندن صدای حقیقت داریم، در حال خدمت هستیم. هیچگاه خط مقدم رسانه را رها نمیکنیم.
میکروفن را رها نکردم
در استودیو رادیو پیام و آوا بخش موسیقی با بخش خبر تلفیق شدهاست. اما در روز حادثه که هر شبکه رادیویی در حال پخش زنده عکس العمل ویژهای را به نمایش گذاشت واکنش وجیهه سادات حسینیان، گوینده رادیو آوا برای بسیاری از مخاطبان بیانگر و نمادی از مقاومت و استواری شد. وی پس از حمله رژیم صهیونیی به صداوسیما، میکروفن را رها نکرد و ندای الله کبر سر داد، با تأکید بر اهمیت ایستادگی رسانهای در برابر تحریف و تحقیر، تاکید کرد: تکبیرم پاسخی بود به هراس دشمن از روشنگری؛ من ماندم تا صدای مردم بماند.
گوینده رادیو صریح و کوبنده، به تشریح لحظات پس از حمله رژیم صهیونیستی به یکی از ساختمانهای صداوسیما پرداخت. او که در آن لحظات، در شیفت پخش رادیو آوا حضور داشت با سر دادن ندای «الله اکبر» پشت میکروفن، نه تنها ترس را از دل زدود، بلکه به نمادی از ایستادگی رسانهای در برابر ظلم و تحریف تبدیل شد.
حسینیان با اشاره به اهمیت نقش رسانه در شرایط بحرانی گفت: در دنیایی که هیاهوی دروغها گاهی بلندتر از حقیقت شنیده میشود، رسانهای که بایستد و از باورهای مردمش پاسداری کند، خودش سنگر است.
از روایت واقعیات میترسند
در پخش رادیو صبا برنامههای «جانم ایران» و «به نام ایران» با موضوع واکنشهای اجتماعی و سیاسی مردم ایران نسبت به این حملات روی آنتن میرود. مژگان واعظیان گوینده رادیو، ضمن محکومیت حمله صهیونیستها به خاک کشور عزیزمان تاکید میکند: صهیونیستها از روایت واقعیات میترسند و ما رادیوییها تا آخر ایستادهایم و به کار خود ادامه میدهیم.
وی ضمن محکومیت شدید حمله اخیر به ساختمان شیشهای میافزاید: دفاع از خاک و کیان این مرز و بوم، وظیفه ملی است و من هم به سهم خودم سعی میکنم تا پای جان برای سربلندی کشورم از هیچ تلاشی دریغ نکنم.
به گفته این گوینده رادیو وظیفه اصلی ما به عنوان اهالی رسانه، اطلاعرسانی دقیق و روایت صادقانه از واقعیات است. در دنیای امروز که اخبار جعلی و تحریف شده به سرعت منتشر میشوند، رسالت ما سنگینتر میشود. دشمن هرگز روایت صادق و بیپرده از حقیقت را برنمیتابد.
ایران؛ سرزمین ایستادگی
در استودیو رادیو قران تیمور کوشکی، گوینده قدیمی و پرسابقه رادیو حضور دارد. وی که در لحظه حمله موشکی رژیم صهیونیستی به رسانه ملی در استودیوی شبکه رادیویی قرآن حضور داشت و در حال اجرای زنده برنامههای این شبکه بود، درباره حس و حال آن لحظات میگوید: من داخل استودیوی رادیو قرآن و مشغول خدمت بودم که همان لحظه صدای مهیبی آمد، ولی به اجرای برنامه رادیویام ادامه دادم و لحظاتی بعد همکاران در گوشی به من اطلاع دادند که ساختمان شیشهای رو مورد هدف قرار دادند.
وی میافزاید: در همان لحظات اولیه آقای بخشیزاده، معاون صدا در محل حضور پیدا کردند و به تکتک استودیوهای رادیو سر زدند و ضمن خداقوت به همکاران روحیه دادند. این را با تاکید میگویم که رادیو، صدای حقیقت و صدای مردم است و هرگز قطع نمیشود.
کوشکی تأکید میکند: ایران کشوری مقاوم است. ما ملتی هستیم که از دل جنگ تحمیلی بیرون آمدیم و هنوز هم ایستادهایم. سختیها برای ما تازه نیست. ایران هرگز خم نشده است. امروز با همان روحیه دفاع مقدس، محکمتر از قبل ادامه میدهیم. اینجا ایران است؛ سرزمین ایستادگی.
صحنههایی بینظیر از همدلی و اتحاد
فریبا طاهری، بازیگر نمایشهای رادیویی رادیو نمایش نیز با اشاره به تجربیات جنگ تحمیلی ایران میگوید: ما هرگز در این سالها طالب جنگ نبودیم و هیچگاه آغازگر درگیری نبودهایم. هشت سال دفاع مقدس را با گوشت و خون خود حس کردیم و هزاران شهید تقدیم کردیم.
وی همچنین حمله اخیر اسرائیل را مورد انتقاد قرار داد و ادعا کرد که این اقدام با حمایت سیاسی ترامپ انجام شده است. این روزها مردم با همدلی و وحدت خود، پاسخ قاطع به تجاوز صهیونیستها دادند.
در کنارش معصومه عزیزمحمدی، از دیگر بازیگران و گویندگان رادیو نمایش ایستادهاست و با محکومیت حملات اسرائیل به ایران، بر همبستگی مردم و دفاع از کشور تأکید میکند.
این گوینده رادیو همچنین نقش هنرمندان در کنار مردم را برجسته دانسته اظهار میکند: هنرمندان نیز چون سایر اقشار در کنار این مردم بینظیر ایستادهاند و تلاش دارند تا با ادامه کار خود، روحیه جمعی را حفظ کنند. ما هنرمندان رادیو با عشق و احترام نسبت به کشور و مردم نازنینمان همچنان به کار خود مشغولیم.
وی در پایان با تأکید بر تعهد خود و همکارانش در عرصهی هنر میگوید: ما در این روزهای سخت، همچنان تلاش میکنیم تا پیام همبستگی و امید را به مردم منتقل کنیم. کنار هم ایستادهایم، برای کشورمان، برای مردممان، و برای روزهایی که دوباره آرامش به سرزمین عزیزمان بازگردد.