روزنامه صبا

روزنامه صبا

نیما عبدالعظیمی در گفتگو با صبا:

سینمای بین‌الملل به سمت ژانر رفته است


سیاست‌های جشنواره این روزها بیشتر به سمت ژانر کشیده شده البته نه فقط در ایران و در زمینه فیلم کوتاه بلکه در تمام جهان و در واقع می‌توان گفت که سینمای بین‌الملل به سمت ژانر رفته است.

مریم عظیمی– بسیاری از مشکلات جامعه را در قالب فیلم کوتاه می‌توان حل کرد. ظرفیت فیلم‌های کوتاه ظرفیت بسیار بالایی در حل خرده مشکلات فرهنگی است، از مسائل شهری مانند ترافیک و بی توجهی به حقوق دیگران گرفته تا مسائل اخلاقی و اجتماعی مانند فقر و طلاق و بیکاری و همه مشکلات را می‌تواند بیان و حل کند و همه موضوعات می‌تواند دستمایه اساسی برای ساخت این گونه فیلم‌ها باشد اما موضوعی که سازندگان فیلم کوتاه به عنوان چالش از آن بیشتر یاد می‌کنند سرمایه‌گذاری و حمایت نهادها و سازمان‌ها از ساخت فیلم کوتاه و مهمتر از همه اکران و در معرض دید عموم قرار دادن این فیلم‌ها است. خبرنگار صبا با توجه به تغییر مدیریت در انجمن سینمای جوانان ایران در این گزارش به سراغ فعالین عرصه ساخت و تولید فیلم کوتاه اعم از تهیه‌کننده، کارگردان و بازیگران رفته تا چالش‌ها و سیاست‌هایی که در این عرصه موجب رضایت و یا عدم رضایت آنها شده را جویا شود. با آمدن یک سینماگر جوان و با انگیزه‌ای چون بهروز شعیبی با سبقه ساخت فیلم‌هایی که در کارنامه درخشانش دارد بر مسند انجمن سینمای جوان می‌توان روزهای درخشانی را در این عرصه متصور شد و با شناختی که از این کارگردان و بازیگر سراغ داریم حتما چنین گزارش‌هایی می‌تواند در روند مدیریتی وی و در راستای همراهی با سینماگران فیلم کوتاه راهگشا باشد.

 

نیما عبدالعظیمی که در چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران با فیلم «اهلی» حضور داشته در باره چالش‌های ساخت دو فیلم خود در شهرستان سنندج گفت: ما در شهرستان به خاطر نبود یک سری کمپانی‌های بزرگ یا کارخانه‌ها که بتوانند در زمینه مالی به صنعت سینما کمک کنند با چالش و مشکل روبرو هستیم. من هر دو فیلمم را در سنندج ساختم و هر دو به زبان کردی بوده اما از آنجایی که بیشتر امکانات در پایتخت متمرکز شده ما در سنندج حتی یک دفتر کرایه تجهیزات به روز نداریم که بتوانیم برای کارهای سینمایی حرفه‌ای و یا نیمه حرفه‌ای به آن رجوع کنیم. بنابراین به اجبار باید سمت مرکز بیاییم و از تهران این تجهیزات را کرایه کنیم همین امر باعث می‌شود که بسیاری از فیلمسازان در شهرستان دل زده شوند و بسیاری امیدها ناامید شود و می‌توان گفت که تنها نقطه امید ما در استان کردستان و سنندج وجود انجمن سینمای جوان است. با این حال در این دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران ۷ فیلم از استان کردستان حضور داشتند که کردی زبان هم بودند. این مسئله به خصوص در حالی که بسیاری از شهرهای بزرگ و کلان شهرها هیچ نماینده‌ای نداشتند برای استان کردستان و سنندج نقطه امید است چرا که با وجود یک سری از محدودیت‌ها ما دوستانی داریم که به ما کمک می‌کنند و می‌توانیم در کنار هم فیلم بسازیم.

وی افزود: جشنواره فیلم کوتاه تهران تجربه بسیار خوبی برای من بود و فیدبک‌ها و کامنت‌های مثبت زیادی گرفتم. اما سیاست‌های جشنواره این روزها بیشتر به سمت ژانر کشیده شده البته نه فقط در ایران و در زمینه فیلم کوتاه بلکه در تمام جهان و در واقع می‌توان گفت که سینمای بین‌الملل به سمت ژانر رفته است و وقتی به فیلم‌های جشنواره‌های بزرگ سینمایی مثل کن و اسکار هم نگاه می‌کنیم می‌بینیم که دچار تغییر و تحولی شده‌اند و در کنار سینمای رئال، سینمای فانتزی و رئالیسم جادویی وجود دارد و همین مسئله در آینده به گیشه فیلم‌ها کمک شایانی خواهد کرد چرا که مخاطب با تم‌های مختلف فیلم همراه می‌شود و انواع فیلم را می‌بینند.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است