سهیل رحیمی در گفتگو با صبا:
نتیجه سالها تجربه و تلاش تیمی
این ایده از طرف یکی از دوستان فیلمنامهنویس پیشنهاد شد و پس از جلسات متعددی با بزرگان فیلم کوتاه، فیلمنامه مجدداً بازنویسی شد. اما پروسه تولید بدلیل مشغله کاری، حدود یک سال طول کشید.
معصومه دهقان – سهیل رحیمی، فوق دیپلم سینما و لیسانس و فوق لیسانس مدیریت فرهنگی دارد. ورود او به سینما در سال ۱۳۷۷ با دستیاری فیلمبرداری و صحنه و دکور اتفاق افتاد. از طرفی، رحیمی در در طول بیست و سه سال گذشته در سمتهای مختلفی چون برنامهریز و دستیار کارگردان نیز فعالیت کرده است. اما اکنون فیلم کوتاه “به شرط” اولین فیلم حرفهای اوست که یکی از آثار پذیرفته شده در جشنواره فیلم فجر است. در ادامه با او درباره فرایند ساخت فیلم به گفتوگو پرداختیم.
لطفاً از ایده اولیه فیلم کوتاه خود سخن بگویید.
در ابتدا به دنبال ایدهای جذاب برای ساخت فیلم خود بودم که با یکی از دوستان فیلمنامهنویس به گفتوگو و مشورت پرداختم. این ایده و فیلمنامه از طرف ایشان پیشنهاد شد و پس از جلسات متعددی با بزرگان فیلم کوتاه، فیلمنامه مجدداً بازنویسی شد. اما پروسه تولید بدلیل مشغله کاری، حدود یک سال طول کشید.
روند تولید فیلم به چه شکل پیش رفت؟
فیلم در فضایی دوستانه و با تمام کسانی که فیلمنامه را دوست داشتند، ساخته شد. در طول فیلمبرداری اتفاقات بهتری هم برای قصه افتاد که کمک زیادی به پیشبرد آن کرد.
نحوه انتخاب بازیگران چگونه بود؟
به دلیل رفاقت دیرینه و همکاری با جناب فرید سجادی حسینی، که ما او را عمو فرید صدا میکنیم، ایشان لطف کردند و به اصفهان آمدند تا در کنار ما باشند. همچنین، بازیگر زن و کودک فیلم را از میان بازیگران حرفهای مستقر در شهرستان انتخاب کردم. این همکاری و حضور دوستان در فیلم، باعث شد که فضای تولید فیلم کاملاً دوستانه و آرام باشد.
آیا مشکلی در طول تولید فیلم پیش نیامد؟
یکی از بزرگترین چالشها، وسواس و حساسیتهای زیادی بود که در ساخت اولین فیلم خود داشتم. از طرفی، به دلیل دسترسی محدود به لوکیشنها و زمان نامناسب برای فیلمبرداری، تصمیم گرفتم بخشی از فیلم را در اصفهان بسازم. در نهایت، توانستیم در دو روز کاری در اصفهان و یک روز در تهران فیلمبرداری را به اتمام برسانیم.
فیلم به چه جشنوارههایی ارسال شده؟ و آیا برنامهای برای ارسال فیلم به جشنوارههای خارجی دارید؟
خوشبختانه بعد از آماده شدن فیلم، بلافاصله در جشنواره منطقهای فیلم کوتاه قزوین پذیرفته شد و سپس در جشنواره استعدادهای درخشان بینالمللی فیلم کوتاه تهران به نمایش درآمد. در این جشنواره توسط یکی از دوستانم که خود کارگردان و پخشکننده موفقی در عرصه بینالمللی است، فیلم دیده و پذیرفته شد و اکنون در فستیوالهای منار صوفیه بلغارستان و هند پذیرفته شده است. البته بسیار خوشحالم که در حال حاضر، فیلم در چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر نیز حضور دارد.
بازخوردهایی که از مخاطبان و منتقدان گرفتهاید چگونه بوده است؟
خوشبختانه تاکنون بازخوردهای خوبی از سوی مخاطبان و منتقدان دریافت کردهایم. به خصوص داستان فیلم، نوع نگاه و فرم خاص کارگردانی مورد تمجید قرار گرفته است. خیلی از بینندگان اعلام کردند که فیلم توانسته است خیلی خلاصه و مؤثر پیام خود را منتقل کند.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است