ابراهیم امینی در گفتگو با صبا:
«چشم بادومی» آغازگر دغدغه اجتماعیام در سینما است
تمایل داشتم اولین فیلم سینماییام یک فیلم اجتماعی باشد. به همین خاطر طرحهای متفاوت اجتماعی داشتم و روی آنها متمرکز بودم تا اینکه خیلی تصادفی با موضوع گسترش کیپاپها آشنا شدم.
معصومه دهقان – فیلم «چشم بادومی» اولین ساخته سینمایی ابراهیم امینی است که پیش از این سابقه فیلمنامهنویسی در آثار مهدویان را داشته است. «چشم بادومی» داستان مائده دختر نوجوان ایرانی است که عاشق یکی از خوانندههای کیپاپ شده و میخواهد برای دیدار او و شرکت در یک مسابقه به سئول برود. او در آزمون پذیرفته میشود اما مادر مخالف جدی اوست… . در این درام اجتماعی بازیگرانی همچون ساره بیات، مهدی هاشمی، علی باقری و ستایش دهقان حضور دارند. خبرنگار صبا به بهانه حضور این فیلم در جشنواره ۴۳ فجر که امروز در سانس چهارم سالن رسانهها اکران میشود با کارگردان این اثر گفتوگویی انجام داده که در ادامه میخوانید.
چرا اولین فیلم سینمایی خود را با ساخت «چشم بادومی» آغاز کردید؟
از مدتها قبل دغدغه کار بر محور نوجوانان را داشتم، به گونهای که اغلب طرحها یا داستانهایی که مینوشتم مربوط به نوجوان و خانواده بود. به همینخاطر، از دو سال پیش که درگیر نگارش فیلمنامه «چشم بادومی» بودم، بسیار تمایل داشتم که برخلاف کارهای قبلیام، اولین فیلم سینماییام یک فیلم اجتماعی باشد. به همین خاطر طرحهای متفاوت اجتماعی داشتم و روی آنها متمرکز بودم تا اینکه خیلی تصادفی با موضوع گسترش کیپاپها (موسیقی کرهای) بین نوجوانان آشنا شدم. به همین خاطر در مرحله اول، پژوهش و تحقیقات اینترنتی را آغاز کردم تا اینکه به یک طرح اولیه رسیدم. سپس این طرح اولیه را با دوست عزیزم، علی حسامفر در میان گذاشتم و با هم شروع به نگارش کردیم. تا اینکه پروژه گستردهتر شد و از خانم میترا احمدی به عنوان پژوهشگر دعوت کردم. ایشان چندماهی پروژه میدانی را آغاز کرد. البته این داستان بیشتر تخیلی است و مبنای واقعی ندارد. اما چون موضوع واقعی بود، به تحقیقات گستردهای احتیاج داشتیم. تا اینکه جزئیات و دیالوگها شکل گرفت و با دنیای تازهای با مضمون علاقه نوجوانان به فرهنگ کرهای و چالش خانوادهها با نوجوانان بر سر این موضوع روبهرو شدم.
چه مدت صرف پژوهش، نگارش و بازنویسی اثر شد؟
حدود پنج یا شش ماه صرف پژوهش شد و به یک طرح منسجم رسیدیم. بعد از طرح کلی، یک یا دو سال مشغول جستوجوی تهیهکننده و سرمایهگذار شدیم تا اینکه با آقای نصراللهی به نتیجه رسیدیم و طی چهار یا پنج ماه فیلمنامه اصلی نوشته شد.
بازیگران کار را خودتان انتخاب کردید؟
بله. خوشبختانه کار کردن با این بازیگران یکی از خوششانسیهای من در این اثر بود. مدتها قبل در آثار دیگری قرار بود با خانم بیات همکاری کنیم که فرصت همکاری پیش نیامد، اما خوشبختانه در این کار موفق به همکاری شدیم. آقای مهدی هاشمی نیز یکی از بازیگران محبوب من است و به نظرم ایشان به دلیل بازی رئالیستی و تنوع خلق کاراکتر، یکی از بهترین بازیگران تاریخ کشور است. علی باقری را نیز توسط یکی از دوستان مشترکم میشناختم و جنس بازی او را دوست داشتم و به نظرم ترکیب او با ساره بیات بینظیر بود. ستایش دهقان را نیز قبل از این کار میشناختم و قرار بود با ایشان در یک سریال کار کنیم که موفق نشدیم، به همین خاطر متوجه استعداد و توان ایشان بودم. حسین رامه نیز یکی دیگر از بازیگران اصلی کار است که حضور او در سینما، اولینبار است.
فیلم «چشم بادومی» پروسه تولید سختی را پشت سر گذاشته است. به عنوان اولین کار برای شما در مقام کارگردان ، سنگین نبود؟
واقعیت این است که خیلی به سختی کار فکر نمیکردم. شاید یکی از علتهایش این بود که در پروژههای بزرگ با تولیدات سخت مانند «رد خون» و… حضور داشتم و با مدیریت و نظارت پروسه تولید آشنا بودم. به همین خاطر به نظرم تولید این پروژه مانند آنها برایم بسیار سنگین نبود. موضوع بعدی هم دلبستگی به این فضا بود که چون بسیار دوستش داشتم، مشکلات و سختیهای آن را نمیدیدم.
از جذابیتهای ساخت این فیلم بگویید.
یک مسئله شخصی در این فیلم برایم اتفاق افتاد، آن هم اینکه من متولد جنوب هستم و بسیار سرماییام. به همین خاطر هیچ وقت فکر نمیکردم که اولین فیلم بلندم در سرمای سخت منفی هفده درجه تولید شود و من نیز این موضوع را تاب بیاورم. اما بعد از ساخت این فیلم متوجه شدم که واقعاً انسان در شرایط و موقعیت تعریف میشود. بنابراین بعد از ساخت این فیلم حساسیتم نسبت به سرما کمتر شد و به نظرم بیشتر میتوانم با این موضوع کنار بیایم. موضوع بعدی هم همکاری با گروه همراه و همدل بود. اینکه در شرایط سخت کنارمان بودند و سختیها، دلنشین شد.
صحبت پایانی
هرچه در توان داشتم برای ساخت این فیلم گذاشتم. امیدوارم که نتیجه زحماتمان را بگیریم. جا دارد از آقای نصراللهی تشکر ویژه کنم که باعث شد این پروژه به نتیجه برسد. ایشان در تمام مسیر حامی بودند و تعامل بسیار خوب و سازندهای داشتند.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است