روزنامه صبا

روزنامه صبا

پوریا رحیمی سام در گفتگو با صبا:

بازی در این فیلم یک تجربه منحصر به فرد بود


در این فیلم نقش فوتبالیستی را بازی می‌کنم که نسبت به آثار قبلی‌ام کاراکتر متفاوتی است. به همین خاطر حضور در این پروژه یک تجربه منحصر به فرد برایم بود.

معصومه دهقان – فیلم سینمایی «بازی را بکش» به تهیه‌کنندگی مصطفی کیایی، کارگردانی ابراهیم عزیزی و نوشته لادن شیرمرد، داستانی است که از یک حادثه واقعی در دنیای فوتبال الهام گرفته و در آن به بررسی پیچیدگی‌های انسانی و اجتماعی پرداخته می‌شود. در این فیلم، مرگ یک فوتبالیست به علت یک خطای فنی در مسابقه‌ای رسمی، دنیای فوتبال را به چالش می‌کشد و مسیر تازه‌ای را برای روایت داستان‌هایی که در دل این ورزش نهفته است، می‌گشاید. این اثر با پرداخت به موضوعاتی همچون فساد، شرط‌بندی‌های غیرقانونی و تبعات روانی این دنیای پرهیاهو، سعی دارد تا مخاطب را از سطح بازی‌های ساده فراتر برده و به عمق بحران‌های پنهان در پشت صحنه‌های ورزش‌های حرفه‌ای بپردازد. با اینکه این فیلمنامه به شدت تحت تأثیر یک واقعه واقعی است، اما با استفاده از تخیل و خلاقیت نویسنده، به فضایی داستانی و دراماتیک تبدیل شده است که نه تنها طرفداران فوتبال، بلکه علاقه‌مندان به آثار اجتماعی و انسانی را نیز به خود جذب خواهد کرد. خبرنگار صبا با بازیگر این فیلم گفت‌وگویی انجام داده است که در ادامه می‌خوانید.

 

نحوه همکاری با عوامل فیلم سینمایی «بازی را بکش» چگونه بود؟

در حال حاضر برای حضور در پروژه‌ها، در ابتدا عوامل و تیم را بررسی می‌کنم، چرا که این موضوع برایم بسیار اهمیت دارد. محسن و مصطفی کیایی را از مدت‌ها قبل می‌شناختم و همکاری‌های متعددی با یکدیگر داشتیم. در واقع می‌توانم بگویم که اولین پروژه سینمایی‌ام را با این دو عزیز کار کردم. به همین خاطر، در ابتدا حضورم در این فیلم به شناختم از عوامل و تیم برمی‌گشت و در مرحله بعدی علت حضورم، مربوط به مضمون جذاب فیلمنامه (فساد در فوتبال) بود.

همکاری با ابراهیم عزیزی به عنوان کارگردان فیلم اولی چگونه بود؟

ابراهیم را از سال‌های قبل می‌شناختم و به واسطه کارهای قبلی‌اش از ایشان شناخت داشتم. به همین خاطر معتقدم که ابراهیم عزیزی به شدت انسان خوب، باسواد، صبور و باانگیزه است. لذا این همکاری برایم بسیار شیرین و دل‌چسب بود. اساساً کارگردان‌های جوان و کار اولی، خصوصاً در ابتدای کار، انگیزه‌های متفاوتی دارند و همین انگیزه به شدت در عوامل تاثیرگذار است.

از نقش و ویژگی‌های نقش‌تان بگویید.

بله، یکی دیگر از عواملی که ترغیبم کرد تا در این کار حضور داشته باشم، کاراکتر و پیچیدگی‌های نقش بود. در واقع این کاراکتر اندازه محدودی در فیلم دارد اما به اندازه کافی در روند قصه اثرگذار است. مخصوصاً اینکه در این فیلم نقش فوتبالیستی را بازی می‌کنم که نسبت به آثار قبلی‌ام کاراکتر متفاوتی است. به همین خاطر حضور در این پروژه یک تجربه منحصر به فرد برایم بود.

برای رسیدن به نقش با چه چالش‌هایی روبرو بودید؟

به دلیل علاقه شخصی‌ام به فوتبال، آشنایی با فضا و اتمسفر این ورزش، کلیت فیلمنامه برایم قابل لمس بود. اما با توجه به راهنمایی‌ها و هدایت‌های بازیگری از جانب کارگردان و نویسنده، به طراحی‌های بهتر و جدیدتری برای کاراکتر دست پیدا کردیم. هرچند در این فیلم باید با لهجه گیلانی صحبت می‌کردیم که چون متعلق به آن اقلیم هستم، تسلط به لهجه نیز برایم راحت بود. عزیزی از کارگردان‌هایی است که در بخش هدایت بازیگری نیز به شدت اهل تعامل و گفت‌وگو است، به همین خاطر این موضوع با خلاقیت‌های بازیگری همراه بود.

از جذابیت‌های بازی در این فیلم بگویید.

این فیلم با توجه به وضعیت و چارچوب‌های فعلی سینمای کشور، نگاه متفاوتی نسبت به سوژه، مضمون، اجرا و اتمسفر داشته است و به نظرم همه این‌ها باعث جذابیت این فیلم شده است. به همین خاطر بسیار خوشحالم که برادران کیایی از چنین فیلمی حمایت کردند و ابراهیم عزیزی نیز در اولین اثر خود یک فیلم متفاوت از جریان بدنه اصلی کار کرده است.

چه بازخوردی را برای بازی در این فیلم در جشنواره پیش‌بینی می‌کنید؟

به این موضوع آنچنان اهمیت نمی‌دهم. بیشترین چیزی که همواره برایم مهم بوده این است که بدانم خصوصاً مردم عادی با این قصه و با این فضا چگونه ارتباط برقرار می‌کنند. پیش‌بینی‌ام این است که فیلم سینمایی «بازی را بکش» برای مخاطب جذاب است. البته که در کنار این موضوع نیز امیدوارم که جامعه منتقدین و اهل فن نیز از فضای کلی ترسیم‌ شده در فیلم رضایت داشته باشند.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است