روزنامه صبا

روزنامه صبا

نجم‌الدین شریعتی در گفتگو با صبا:

شمایل همیشگی ادب در اجرایی خاص


اجرا برای چنین برنامه‌ای خاص‌تر باید باشد. من نیز با گریه و خنده حضار همراه می‌شوم و در حین همراهی و لذت بردن از این معنویت باید به نوعی فعال‌تر باشم.

نیره رضایی‌مطلق – فصل هفتم برنامه «حسینیه معلی» همزمان با اعیاد شعبانیه به مدت ۱۵ شب روی آنتن شبکه سه سیما رفته است. این برنامه با اجرای نجم‌الدین شریعتی به همراه گروه ذاکرانی همچون سیدرضا نریمانی، حاج محمد طاهری، حاج مهدی سلحشور و همچنین حجت‌الاسلام شهاب مرادی و حسین سیب‌سرخی تلاش کرده تجربه متفاوتی از برنامه‌های مذهبی را رقم بزند. حسینیه معلی به ‌‌استناد نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما در فصول مختلفی که روی آنتن رفت در زمره پرمخاطب‌ترین برنامه‌های معارفی تاریخ رسانه ملی قرار گرفت و طبق گزارش این مرکز فصل پیشین حسینیه معلی با ۴۳ درصد مخاطب تمام رکوردهای مربوط به برنامه‌های دینی را شکست و یکی از پربیننده‌ترین برنامه معارفی تاریخ تلویزیون ایران نام گرفت. این برنامه تلاش کرد در فصل هفتم نیز با حفظ عنصر خلاقیت و رعایت استانداردهای رسانه‌ای همچنان پرمخاطب بماند.

پیمان جبلی رئیس رسانه ملی که تاکنون دو مرتبه از پشت صحنه «حسینیه معلی» بازدید کرده، اخلاص و ظرفیت رسانه‌ای که خلاقانه پیش رفت را راز و رمز موفقیت «حسینیه معلی» دانسته که به هم‌افزایی و تعامل با مخاطبان کمک کرده‌ است. وی این برنامه را در امتداد هویت‌بخشی به برنامه‌های جهانی و ‌امتی برشمرده اظهار داشته که پیش از این تصور می‌شد برنامه‌های معارفی باید برای مخاطب خاص تولید شود در حالی که حسینیه معلی ثابت کرد می‌توان برنامه معارفی موفقی هم ساخت که بسیاری از مردم دوست داشته باشند. جبلی تاکید کرد: زمانی که باور، اخلاص وخلاقیت درفرم و محتوا تبلور پیدا کند همه گونه‌های برنامه‌سازی می‌توانند به توفیقات خوبی دست پیدا کنند و البته این استقبال گسترده ازحسینیه معلی، توقعات مخاطبان را بالا برده است. رئیس رسانه ملی درخصوص موفقیت این برنامه عنوان کرد: حسینیه معلی با تحقیق و پژوهش گسترده آیین‌ها در گوشه‌گوشه کشور، برای بازشناسایی و احیای این آیین‌ها اهتمام جدی داشته ‌است. وی یادآوری کرده که حسینیه معلی تلاش می‌کند‌ آن بخش از فرهنگ عزاداری حسینی و نگاه شاد به اعیاد ائمه معصومین (ع) را که تاکنون کمتر مورد توجه بوده، در قاب تصویر بنشاند.

 

نجم‌الدین شریعتی، مجری شناخته شده معارفی که نامش با اجرا در برنامه «سمت خدا» عجین شده، با حضور در برنامه «حسینیه معلی» فصل دیگری از اجرا را در کارنامه خود رقم زده‌ است. او که پیش از این به نظر می‌آمد فقط در برنامه‌‌های گفت‌وگو محور معارفی حضور خواهد داشت این فضا را تغییر داد و به اعتبار خودش و برنامه حسینیه معلی افزود. شریعتی که کارش را در سال ۱۳۷۱ با برنامه «نیم‌رخ» شروع کرد به لحاظ سن و سال خیلی زود جذب برنامه‌های ترکیبی دهه ۷۰ و ۸۰ جوان محور شد و در کارنامه‌‌اش اجرا برای برنامه‌‌هایی نظیر «نقطه ب»، «پدر مهربان»، «نقطه اوج»، «برکت»، «مشکات»، «نشونی» و … را ثبت کرد و پس از آن در سال ۱۳۸۵ با برنامه نوجوان محور «عقیق» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی نوید محمودی و به سفارش گروه آموزشی شبکه قرآن تلاش کرد شمایلی از جوانی مودب و با سواد را در سیمای معارفی تلویزیون به نمایش بگذارد. او همچنین در مستند «روزگار ما کمی آن سوتر» و فصل دومش «روزگار ما» با رویکرد اجتماعی ثبت نگاه و جهان‌بینی شغل‌های مختلف را دنبال کرد و این مشاغل را با تکیه بر رزق و روزی افراد روی آنتن برد. اما ورود او به برنامه‌های «زلال احکام» و «سمت خدا» زندگی حرفه‌ای شریعتی را تثبیت کرد و او با این برنامه بین مردم شناخته شد. پس از اجرای برنامه سحرگاهی «ماه من»، او این روزها برنامه «حسینیه معلی» را اجرا می‌کند و هنوز با همان ژست متین و آرام متن اجراهایش را که خود نوشته می‌خواند. شریعتی درباره‌ حضورش در برنامه «حسینیه معلی» خوشحال است که مسیر این برنامه به جشن و شادی مومنان ختم می‌شود چون آن را حلقه مفقوده برنامه‌های معارفی می‌داند. با او در پشت صحنه برنامه و زمانی که رئیس رسانه ملی از حسینیه معلی دیدار می‌کرد صحبت کردیم. شریعتی مهمترین دلیل حضورش در این برنامه را فضایی دانست که شاید برای خودش هم کمتر تجربه کرد و همواره دوست داشته اشک و اندوه را در کنار خنده و شادی برای اهل بیت (ع) ترسیم کند.

به نظر او ساخت برنامه‌های شاد مذهبی کمی دشوارتر از برنامه‌های عزاداری است چرا که باید خیلی با احتیاط حرکت کرد و ظرایف و استانداردها را رعایت کرد و درعین حال نیز مخاطبان را شاد کرد تا این شادی به سرور و بهجت منتهی شود.

شریعتی مسیر پیموده شده در حسینیه معلی را بسیار دقیق و با احتیاط دانست و گفت: اجرا برای چنین برنامه‌ای خاص‌تر باید باشد. من نیز با گریه و خنده حضار همراه می‌شوم و در حین همراهی و لذت بردن از این معنویت باید به نوعی فعال‌تر باشم و فضا را برای این خواسته فراهم کنم.

به گفته این مجری در زمان تولید این برنامه همه عوامل و دست‌اندرکاران و پس از آن مدعوین حال و هوای حسینی دارند به همین دلیل بیشترین چیزی که برای او در این برنامه جذاب است، ثبت این لحظات به ‌صورت مستقل با مهر و نشان امام حسین‌(ع) در کارنامه کاری‌اش است.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است