روزنامه صبا

روزنامه صبا

ندا آقاجونی در گفتگو با صبا:

 این برنامه در پی معرفی شاعران جوان‌ است


هدف برنامه ما استعدادیابی نیست، زیرا شاعران شرکت‌کننده قبلاً استعداد خود را نشان داده‌اند بلکه این برنامه در پی یافتن شاعران جوان‌ برای فصل‌های آینده است.

سمیه خاتونی– «سرزمین شعر» اولین رقابت جدی و مبتنی بر نقد و نظر تخصصی در حوزه شعر معاصر ایران در رسانه ملی است که فصل چهارم آن در حال تولید است و در آن ۶۴ شاعر در هشت گروه با یکدیگر به رقابت شعری می‌پردازند و اشعارشان توسط کارشناسان متخصص و بنام حوزه شعر و ادبیات مورد داوری قرار می‌گیرد.

تصمیم گرفتم برای تهیه گزارش به استودیو برنامه «سرزمین شعر» بروم و از نزدیک شاهد تلاش و تولید آن باشم. با ورود به «سرزمین شعر»، با فضایی شاعرانه و البته نظم یافته در پشت صحنه رو به رو شدم. ترکیبی از نیروهای متخصص و جوان که عشق‌شان به کار کاملا محسوس است و هر یک به نحو احسن مشغول به کار خود هستند تا این برنامه بتواند صدمین قسمت خود را برای پخش به آنتن شبکه چهار، برساند. شاعران جوان متن در دست در حال تمرین و خوانش اشعار خود هستند، تا نوبت‌شان شود و به به روی استیج بروند. از میان جمعیت پرتکاپویی که به زحمت وقت دارند جواب پرسش مرا دهند، به سراغ ندا آقاجونی مدیر برنامه‌‌ریزی و سردبیر برنامه می‌روم. با وجود کار زیاد به گرمی از من استقبال می‌کند و با حوصله زیاد به سوالات من درباره چند و چون برنامه «سرزمین شعر» پاسخ می‌دهد.

 

او در ابتدا درباره شکل‌گیری برنامه از فصل اول توضیح داد: در ابتدا با انتشار فراخوانی در فضای مجازی از شاعران دعوت کردیم که پنج قطعه از اشعار خود را برای ما بفرستند. این اطلاع‌رسانی از طریق اینستاگرام، تلگرام و ایتا انجام شد سپس از هیات انتخاب برنامه ناصر فیض، محمد‌کاظم کاظمی، علی محمد مودب و  علیرضا قزوه خواستیم که اشعار را بررسی و به آنها امتیاز دهند. میانگین امتیازدهی داوران ملاک انتخاب ما برای دعوت از شاعران در این برنامه شد که در طول سه فصل به معرفی  ۶۴ شاعر از سراسر ایران رسید.

 وی درباره اینکه آیا برای حضور شاعران معیارهایی مانند داشتن کتاب و یا شرکت در جشنواره ادبی را نیز در نظر گرفته‌اند و یا خیر، اضافه کرد: ما برای حضور شاعران چه در قالب محتوا، مضمون و یا سابقه ادبی هیچ محدودیتی قائل نشدیم. تنها معیار این برنامه بر روی اصول و کیفیت اشعار ارسالی بود. تقریباً ۹۰ درصد از شاعران راه یافته به این برنامه از شهرستان و استان‌ها بودند. در سه فصل گذشته این شاعران معرفی شدند و فصل جاری که فصل چهارم این برنامه است، منتخبی از شاعران دو فصل گذشته را در مرحله نهایی گرد هم آوردیم و برخلاف فصل‌های گذشته، این فصل تنها شامل شاعران شرکت‌کننده در فصل‌های قبل بود و شاعر جدیدی پذیرفته نشد.

سردبیر برنامه «سرزمین شعر» درباره هدف این برنامه تلویزیونی گفت: هدف برنامه ما استعدادیابی نیست، زیرا شاعران شرکت‌کننده قبلاً استعداد خود را نشان داده‌اند بلکه این برنامه در پی یافتن شاعران جوان‌ برای فصل‌های آینده است.

او در پایان تصریح کرد: برنامه «سرزمین شعر»، اولین برنامه‌ایست که پس از چهل و اندی سال در صدا و سیما  بر روی شعر فارسی متمرکز شده است تا با ایجاد یک رقابت تخصصی میان شاعران ضمن معرفی آنها، سطح کیفی شعر معاصر را ارتقا بخشد.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است